Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată în 4 iulie anul acesta, administratorilor de drept fiindu-le retrase rolurile, au anunțat marți reprezentanții instituției.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Instituția Consiliului Județean Maramureș suspectează că ar fi vorba despre un atac cibernetic, fapt pentru care au fost efectuate toate demersurile legale pentru recuperarea acestei pagini, fiind sesizate atât autoritățile competente, cât și reprezentanții Facebook. Deși până în prezent problema nu a fost soluționată, vor fi continuate acțiunile de găsire și pedepsire a celor vinovați, conform legii. Noul Cod Penal prevede pentru infracțiunile contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice pedepse cu închisoarea cuprinse, după caz, între 3 luni și 7 ani. Natura schimbărilor care s-au efectuat pe pagină indică faptul că cei care au preluat-o ar acționa de pe teritoriul României și nu din afara țării. După mai bine de o lună de inactivitate destinată urmăritorilor, marți, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos această pagină au început să publice conținut care, până la acest moment, nu are legătură cu activitatea instituției. Instituția Consiliului Județean Maramureș face un apel către cei care au pus stăpânire ilegal pe această pagină să o restituie proprietarilor de drept, în cel mai scurt timp”, a transmis Consiliul Județean Maramureș.

Începând cu data de 14 iulie, Consiliului Județean Maramureș deține o nouă pagină Facebook, unde cetățenii pot urmări online activitatea instituției la adresa https://www.facebook.com/judetul.maramures/.

“Pe această cale, invităm maramureșenii să sprijine cu distribuiri noua pagină a instituției și, de altfel, singura pentru al cărei conținut Consiliul Județean Maramureș își asumă responsabilitatea. De asemenea, îi sfătuim pe urmăritorii vechii pagini să o raporteze, urmând pașii prezentați în secțiunea „Centrul de ajutor Facebook”. Consiliul Județean Maramureș nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat pe pagina pe care nu o mai are în administrare și îndeamnă cetățenii la vigilență maximă în ceea ce privește sursele de informare din mediul online”, au precizat reprezentanții administrației județene.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania