Procirorii au reţinut un suspect în dosarul pădurarului din Maramureş împuşcat în tip ce încerca să împiedice hoţii de lemne. Acesta va fi przentat, marţi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”La data de 10 august 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de un inculpat, pentru comiterea în concurs real a infracţiunilor de ultraj (în modalitatea omorului săvârşit împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept”, a anunţat, marţi, Parchetul General.

Procurorii arată, în Ordonanţa de reţinere, că, în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, ”în condiţii de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului, situată în raza oraşului Târgu Lăpuş – sat Rogoz, jud.Maramureş, inculpatul – în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, jud. Maramureş, pentru a-şi asigura scăparea, dar şi pentru păstrarea bunului sustras – l-a ucis prin împuşcare pe pădurar cu arma aflată în acel moment în posesia şi dotarea acestuia”.

Procurorii anunţă că inculpatul urmează să fie prezentat marţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pădurarul Liviu Pop din Maramureş, în vârstă de 37 de ani, tatăl a trei copii, a fost împuşcat în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezenta numeroase urme de agresiune fizică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania