Un angajat al Penitenciarului Oradea a fost confirmat cu COVID-19, deşi nu prezenta simptome, iar alţi 12 colegi, contacţi ai acestuia, au fost trimişi acasă, în izolare, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Adina Bîrda.

Potrivit acesteia, bărbatul şi-a făcut, în week-end, testul de depistare după ce soţia lui a fost confirmată cu noul coronavirus imediat ce au revenit din concediu.

Bărbatul lucrează în sectorul operativ, respectiv pe secţiile cu deţinuţi, dar a purtat echipament de protecţie.

Administraţia Penitenciarului a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor despre caz şi a demarat procesul de identificare a contacţilor. Reprezentanţii DSP au constatat că acesta a avut 12 contacţi, însă nici unul din rândul persoanelor private de libertate. Cei 12 angajaţi au fost scoşi din serviciu şi înlocuiţi cu personal de rezervă.

“Se menţine conduita preventivă prin dezinfectarea periodică a spaţiilor, triajul epidemiologic al cadrelor şi monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică până în prezent, nici în rândul cadrelor, nici în rândul deţinuţilor. Bărbatul confirmat cu COVID-19 nu este spitalizat, se tratează acasă, iar cei 12 izolaţi la domiciliu nu prezintă simptomatologie specifică, fiind monitorizaţi permanent de ofiţerul de securitate şi sănătate în muncă,” a mai precizat Adina Bîrda. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania