15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite...

Cum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite de Inspectoratul Școlar Județean

Publicat în

spot_img
spot_img

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, strategia pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor în școlile din județ, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Marinelei Marc, discuțiile și pregătirea noului an școlar au început la nivelul instituției  înainte de anunțul președintelui Klaus Iohannis privind modul de desfășurare a noului an școlar în funcție de evoluția epidemiologică.

„În discuțiile cu Ministerul Educației s-a propus ca decizia să rămână la nivelul unităților de învățământ și a județului. Noi am dorit să fim pregătiți pentru orice situație în care vom fi puși. De aceea, le-am solicitat tuturor directorilor de școli să analizeze, la nivelul fiecărei unități, împreună cu colegii, cu consiliul profesoral, o variantă viabilă de desfășurare a cursurilor, cu păstrarea acestor măsuri de distanțare fizică, de un metru între elevi. Fiecare să-și analizeze suprafețele din sălile de clasă, să vadă dacă elevii ar putea să vină cu toții la școală, dacă au nevoie de două schimburi, dacă au toată infrastructura și logistica necesare pentru a merge la școală într-o variantă mixtă, hibrid (o parte la școală, o parte online), iar apoi prin rotație să se schimbe. I-am rugat ca, în funcție de specificul activității, de posibilitățile pe care le au, să-și propună fiecare un program viabil de pus în practică, astfel încât, sigur, cu prioritate, venim la școală. Adică, să excludă varianta exclusiv online. Deci cu prezență la școală, dar cu niște condiții. Din analiza proiectului fiecărei școli, am ajuns la concluzia că în proporție de 50% se poate desfășura învățământ la fața locului, deci față în față. Asta înseamnă 101 școli. Pentru varianta hibrid, adică jumătate la școală, jumătate online, prin rotație, au optat 109 școli. Dacă ar fi să începem mâine, cei care vor veni zi de zi la școală sunt cei din 101 școli, majoritatea din mediul rural, dar și din mediul urban”, a declarat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Marinela Marc a mai precizat că a cerut directorilor de școli soluții pentru ca elevii din ciclul primar să vină integral la școală, să discute cu învățătoarele și acestea să accepte două schimburi, acolo unde elevii dintr-o clasă nu încap integral din cauza măsurilor de distanțare. “Un lucru similar se va întâmpla și pentru clasele a VIII-a și a XII-a, unde elevii vor veni zi de zi la școală. Pentru clasele intermediare V-XI, acolo se va merge integral la școală acolo unde spațiile vor permite acest lucru, unde sunt efective mari se va merge pe varianta hibrid, jumătate la școală și cealaltă online acasă timp de o săptămână”, a explicat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Articole recente

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Mai multe articole de același fel