fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite...

Cum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite de Inspectoratul Școlar Județean

Publicat în

spot_img
spot_img

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, strategia pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor în școlile din județ, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Marinelei Marc, discuțiile și pregătirea noului an școlar au început la nivelul instituției  înainte de anunțul președintelui Klaus Iohannis privind modul de desfășurare a noului an școlar în funcție de evoluția epidemiologică.

„În discuțiile cu Ministerul Educației s-a propus ca decizia să rămână la nivelul unităților de învățământ și a județului. Noi am dorit să fim pregătiți pentru orice situație în care vom fi puși. De aceea, le-am solicitat tuturor directorilor de școli să analizeze, la nivelul fiecărei unități, împreună cu colegii, cu consiliul profesoral, o variantă viabilă de desfășurare a cursurilor, cu păstrarea acestor măsuri de distanțare fizică, de un metru între elevi. Fiecare să-și analizeze suprafețele din sălile de clasă, să vadă dacă elevii ar putea să vină cu toții la școală, dacă au nevoie de două schimburi, dacă au toată infrastructura și logistica necesare pentru a merge la școală într-o variantă mixtă, hibrid (o parte la școală, o parte online), iar apoi prin rotație să se schimbe. I-am rugat ca, în funcție de specificul activității, de posibilitățile pe care le au, să-și propună fiecare un program viabil de pus în practică, astfel încât, sigur, cu prioritate, venim la școală. Adică, să excludă varianta exclusiv online. Deci cu prezență la școală, dar cu niște condiții. Din analiza proiectului fiecărei școli, am ajuns la concluzia că în proporție de 50% se poate desfășura învățământ la fața locului, deci față în față. Asta înseamnă 101 școli. Pentru varianta hibrid, adică jumătate la școală, jumătate online, prin rotație, au optat 109 școli. Dacă ar fi să începem mâine, cei care vor veni zi de zi la școală sunt cei din 101 școli, majoritatea din mediul rural, dar și din mediul urban”, a declarat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Marinela Marc a mai precizat că a cerut directorilor de școli soluții pentru ca elevii din ciclul primar să vină integral la școală, să discute cu învățătoarele și acestea să accepte două schimburi, acolo unde elevii dintr-o clasă nu încap integral din cauza măsurilor de distanțare. “Un lucru similar se va întâmpla și pentru clasele a VIII-a și a XII-a, unde elevii vor veni zi de zi la școală. Pentru clasele intermediare V-XI, acolo se va merge integral la școală acolo unde spațiile vor permite acest lucru, unde sunt efective mari se va merge pe varianta hibrid, jumătate la școală și cealaltă online acasă timp de o săptămână”, a explicat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel