fbpx
5.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIECum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite...

Cum se vor desfășura cursurile în școlile din județul Cluj. Soluțiile găsite de Inspectoratul Școlar Județean

Publicat în

spot_img
spot_img

Inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, a prezentat miercuri, într-o conferință de presă, strategia pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor în școlile din județ, în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Marinelei Marc, discuțiile și pregătirea noului an școlar au început la nivelul instituției  înainte de anunțul președintelui Klaus Iohannis privind modul de desfășurare a noului an școlar în funcție de evoluția epidemiologică.

„În discuțiile cu Ministerul Educației s-a propus ca decizia să rămână la nivelul unităților de învățământ și a județului. Noi am dorit să fim pregătiți pentru orice situație în care vom fi puși. De aceea, le-am solicitat tuturor directorilor de școli să analizeze, la nivelul fiecărei unități, împreună cu colegii, cu consiliul profesoral, o variantă viabilă de desfășurare a cursurilor, cu păstrarea acestor măsuri de distanțare fizică, de un metru între elevi. Fiecare să-și analizeze suprafețele din sălile de clasă, să vadă dacă elevii ar putea să vină cu toții la școală, dacă au nevoie de două schimburi, dacă au toată infrastructura și logistica necesare pentru a merge la școală într-o variantă mixtă, hibrid (o parte la școală, o parte online), iar apoi prin rotație să se schimbe. I-am rugat ca, în funcție de specificul activității, de posibilitățile pe care le au, să-și propună fiecare un program viabil de pus în practică, astfel încât, sigur, cu prioritate, venim la școală. Adică, să excludă varianta exclusiv online. Deci cu prezență la școală, dar cu niște condiții. Din analiza proiectului fiecărei școli, am ajuns la concluzia că în proporție de 50% se poate desfășura învățământ la fața locului, deci față în față. Asta înseamnă 101 școli. Pentru varianta hibrid, adică jumătate la școală, jumătate online, prin rotație, au optat 109 școli. Dacă ar fi să începem mâine, cei care vor veni zi de zi la școală sunt cei din 101 școli, majoritatea din mediul rural, dar și din mediul urban”, a declarat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Marinela Marc a mai precizat că a cerut directorilor de școli soluții pentru ca elevii din ciclul primar să vină integral la școală, să discute cu învățătoarele și acestea să accepte două schimburi, acolo unde elevii dintr-o clasă nu încap integral din cauza măsurilor de distanțare. “Un lucru similar se va întâmpla și pentru clasele a VIII-a și a XII-a, unde elevii vor veni zi de zi la școală. Pentru clasele intermediare V-XI, acolo se va merge integral la școală acolo unde spațiile vor permite acest lucru, unde sunt efective mari se va merge pe varianta hibrid, jumătate la școală și cealaltă online acasă timp de o săptămână”, a explicat inspectorul șef al ISJ Cluj.

Ioana Pop

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.