Liderul deputaților PNL, Florin Roman (deputat de Alba), a solicitat miercuri, în plenul Parlamentului, președinților Camerei deputaților și Senatului să ia în considerare cererea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, cerere depusă de liberali, și să trimită solicitarea mai departe către comisiile juridice pentru emiterea unui raport, informează Radio Europa Liberă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„În data de 22.06.2020, liderii de grup de la Camera Deputaţilor şi Senat ai PNL, Daniel Fenechiu şi subsemnatul am depus cererea de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, despre care noi spunem că nu mai este demult Avocatul Poporului, este Avocatul celor de la PSD şi ALDE. Am aşteptat să repartizaţi această solicitare către comisiile juridice şi bineînţeles nu aţi făcut acest lucru. La ora actuală ni s-a spus că nici nu au primit şi prin urmare nu pot să dea raport pe această cerere de revocare.

Am rugămintea către cei doi preşedinţi ai Camerei şi Senatului să solicite comisiilor juridice să se reunească şi să ia în considerare solicitarea noastră de revocare a Avocatului Poporului. Dle Ciolacu, dle Cazanciuc, vă adresez respectuos această solicitare şi vă reamintesc că împreună cu prietenii dvs de la CCR, peste 5.000 de persoane au ieşit din spital şi Guvernul nu a avut instrumentele necesare controlării epidemiei”, a declarat Florin Roman în plenul reunit al Parlamentului.

În 22 iunie, PNL a depus la Parlament o adresă prin care cere revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, motivând că ar fi încălcat competențele legale stabilite de Legea nr.35/1997. Cererea de revocare are două capete de acuzare.

Primul capăt de acuzare este cel referitor la conflictul de interese. Liberalul susține că Renate Weber a încălcat articolul 72 din Constituţie, referitor la conflictul de interese.

“Am demarat azi procedurile de revocare a doamnei Renate Weber prin depunerea cererii de revocare în Parlament. Doamna Weber, ca beneficiar de pensie specială este în conflict de interese, atacând la CCR o lege care îi taie și ei pensia. Este un demers al Avocatului Poporului împotriva poporului român, care dorește tăierea pensiilor speciale”, a scris atunci Florin Roman, pe pagina sa de Facebook.

“Renate Weber și PSD își bat joc de cei circa 5 milioane de români, care după 30-40 de ani de muncă, primesc o pensie pe contributivitate!”, a adăugat acesta, făcând referire la susținerea din partea PSD a Renatei Weber.

“Un alt cap de acuzare se referă la instituirea sistemului de monitorizare a torturii, introdus de Renate Weber împotriva medicilor in perioada COVID!”, a mai spus Florin Roman. 

„Vă solicităm să procedaţi la sesizarea comisiilor juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru audierea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, în vederea întocmirii unui raport prin care să se propună Camerei Deputaţilor şi Senatului întrunite în şedinţă comună, demiterea acesteia din funcţia de demnitate publică în care a fost numit”, se arată în solicitarea depusă de liberali.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania