Muzeul Național al Banatului din Timișoara invită publicul la expoziția „Fețele noi ale armelor vechi”, care cuprinde o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial și nu numai.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vizitatorii au ocazia să vadă trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza primită de la Napoleon al III-lea, revolverul regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția Muzeului Național de Istorie a României, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 02 septembrie 2020. Programul muzeului este de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

Expoziția „Fețele noi ale armelor vechi” este organizată de Muzeul Național al Banatului, împreună cu Muzeul Național de Istorie a României, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania