fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘExpoziția „Fețele noi ale armelor vechi”, la Muzeul Național al Banatului

Expoziția „Fețele noi ale armelor vechi”, la Muzeul Național al Banatului

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Național al Banatului din Timișoara invită publicul la expoziția „Fețele noi ale armelor vechi”, care cuprinde o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial și nu numai.

Vizitatorii au ocazia să vadă trusa cu pistoale de duel a lui Alexandru Ioan Cuza primită de la Napoleon al III-lea, revolverul regelui Ferdinand I, revolverul generalului francez Henri Berthelot și alte obiecte valoroase din colecția Muzeului Național de Istorie a României, inovații tehnice înnobilate de o restaurare minuțioasă.

Expoziţia va fi deschisă la Bastionul Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, în perioada 15 august – 02 septembrie 2020. Programul muzeului este de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 10 lei.

Expoziția „Fețele noi ale armelor vechi” este organizată de Muzeul Național al Banatului, împreună cu Muzeul Național de Istorie a României, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Ioana Pop

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel