fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAMonumente istorice ale Hunedoarei, prezentate de Muzeul din Deva: Biserica rotondă de...

Monumente istorice ale Hunedoarei, prezentate de Muzeul din Deva: Biserica rotondă de la Geoagiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva aduce astăzi în atenția  publicului,  în cadrul proiectului on-line „Un monument pe săptămână”, un alt monument semnificativ  al județului Hunedoara: Biserica rotondă de la Geoagiu.

Prezentarea monumentului este realizată în rândurile de mai jos de dr. Iosif Vasile Ferencz, cercetător științific II, Secția de Arheologie a MCDR Deva.

“Monumentul pe care îl prezentăm astăzi este unul eclesiastic. Este cea mai veche biserică de zid aflată în folosință. Timpul care i-a înnobilat zidurile i-a adăugat și o notă de mister și un farmec aparte, pe care vă invităm să le descoperiți”, menționează dr. Iosif Vasile Ferencz.

Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva vă invită să vizionați propunerea de astăzi, în mediul virtual, pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției.

(FOTO CREDIT: Daniel I. Iancu)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,