fbpx
27.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTPelerinaj în condiții de pandemie la Basilica Maria Radna. 500 de ani...

Pelerinaj în condiții de pandemie la Basilica Maria Radna. 500 de ani de la ridicarea primei biserici

Publicat în

spot_img
spot_img

Tradiționalul pelerinaj la Basilica Maria Radna, județul Arad, organizat în 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, se va desfășura în acest an cu respectarea măsurilor impuse de panemia de coronavirus.

În acest an se aniversează și 500 de ani de la ridicarea primei biserici la Maria Radna. Credincioșii vor trebui să poarte mască de protecție și să păstreze distanța socială.

Prima slujbă religioasă oficiată sâmbătă va fi Sfânta Liturghie în limba maghiară, la ora 9.00.

La ora 11.00 va avea loc Sfânta Liturghie în limbile română, maghiară și germană, oficiată de episcopul romano-catolic de Timișoara, Csaba Pál.

La ora 13.00 se va desfășura Sfânta Liturghie romano-catolică în limba română, urmată la ora 15.00 de Sfânta Liturghie greco-catolică.

(FOTO: Basilica Maria Radna / Facebook)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.