Trei focare noi de COVID-19 au fost declarate miercuri în judeţul Hunedoara, în ultimele 24 de ore fiind depistate 71 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cele mai multe de la debutul pandemiei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) apreciază că este vorba despre o transmitere comunitară a bolii.

“Avem trei focare noi: la o comunitate a cultului penticostal din oraşul Petrila, la un cămin de bătrâni din localitatea Bretea şi la o firmă din municipiul Orăştie”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Potrivit acestuia, în oraşul Petrila au fost depistate cinci cazuri noi şi unul neconcludent de COVID-19 într-o comunitate de penticostali, şase cazuri noi au fost consemnate la căminul de bătrîni din Bretea şi trei cazuri la firma din Orăştie.

În toate situaţiile au fost declanşate anchete epidemiologice, iar bolnavii şi contacţii acestora au fost izolaţi.

Pe de altă parte, DSP Hunedoara a propus ca spitalul CFR din oraşul Simeria să fie declarat “spital COVID”, pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

Conform datelor de miercuri ale Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Hunedoara au fost consemnate, de la debutul pandemiei, 1.249 de cazuri de COVID-19, dintre care 71 de bolnavi în ultimele 24 de ore. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania