8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATERecord de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. DSP a identificat...

Record de cazuri noi de COVID-19, în județul Hunedoara. DSP a identificat trei focare noi

Publicat în

spot_img
spot_img

Trei focare noi de COVID-19 au fost declarate miercuri în judeţul Hunedoara, în ultimele 24 de ore fiind depistate 71 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus, cele mai multe de la debutul pandemiei.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) apreciază că este vorba despre o transmitere comunitară a bolii.

“Avem trei focare noi: la o comunitate a cultului penticostal din oraşul Petrila, la un cămin de bătrâni din localitatea Bretea şi la o firmă din municipiul Orăştie”, a declarat directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Potrivit acestuia, în oraşul Petrila au fost depistate cinci cazuri noi şi unul neconcludent de COVID-19 într-o comunitate de penticostali, şase cazuri noi au fost consemnate la căminul de bătrîni din Bretea şi trei cazuri la firma din Orăştie.

În toate situaţiile au fost declanşate anchete epidemiologice, iar bolnavii şi contacţii acestora au fost izolaţi.

Pe de altă parte, DSP Hunedoara a propus ca spitalul CFR din oraşul Simeria să fie declarat “spital COVID”, pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus.

Conform datelor de miercuri ale Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Hunedoara au fost consemnate, de la debutul pandemiei, 1.249 de cazuri de COVID-19, dintre care 71 de bolnavi în ultimele 24 de ore. (AGERPRES)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel