Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, care reprezintă salariați ai Termocentralei Mintia, a sesizat Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Hunedoara despre situația financiară “critică” în care se află termocentrala și solicită intervenţia organelor abilitate ale statului pentru a evita sistarea activităţii centralei.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Ca urmare a situaţiei financiare critice în care se află Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., a neplăţii integrale a drepturilor salariale pe ultimele cinci luni şi a lipsei de siguranţă a locurilor de muncă, starea de nemulţumire a salariaţilor din cadrul Termocentralei Mintia se accentuează de la o zi la alta, lucru ce a culminat cu o serie de proteste spontane în ultima perioadă.

Atragem atenţia asupra hotărârii luate de salariaţi în urma protestului spontan care a avut loc la data de 29.07.2020, transmis de organizaţiile sindicale către Guvern, MEEMA, Instituţia Prefectului, conducerea S. CEH S.A. prin adresa nr. 124/29.07.2020 (respectiv nr. 39/29.07.2020), în care se comunică intenţia salariaţilor de a opri lucrul la data de 18.08.2020, şi solicitarea de întocmire a unui program de închidere a Termocentralei Mintia cu asigurarea măsurilor de protecţie socială.

Acest ultimatum a fost dat în lipsa unui Program de reorganizare, restructurare a  S. CEH S.A., în lipsa unei transparenţe guvernamentale faţă de salariaţii termocentralei şi reprezentanţii lor cu privire la siguranţa locurilor de muncă. 

Menţionăm faptul că până la această dată, oficialii guvernului, ai MEEMA sau ai S. CEH S.A. nu au venit cu un răspuns la revendicările salariaţilor, motiv care poate duce la oprirea Termocentralei Mintia pe data de 18.08.2020.

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara din cadrul Termocentralei Mintia, nu îşi asumă reponsabilitatea declanşării unui conflict colectiv de muncă, prin urmare solicităm intervenţia organelor abilitate ale statului pentru a evita sistarea activităţii centralei”, se arată în adresa Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, semnată de liderul de sindicat Cristian Iștoc, către SRI / Direcția Județeană de Informații Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania