fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECampus școlar de 16 milioane de euro, în Bihor

Campus școlar de 16 milioane de euro, în Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Bihor construiește un campus școlar pentru învățământul special, valoarea investiției fiind de 78 de milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor la acest campus a fost semnat miercuri, iar proiectul cuprinde construirea a opt corpuri de clădire, ce vor adăposti săli de studiu pentru elevii din ciclul de învățământ preșcolar, gimnazial, bibliotecă, atelierele pentru practică, internat, sală de mese, cabinete medicale, bazin pentru hidroterapie și sală de sport.

„Ideea acestui proiect este crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități din județul Bihor prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și asigurarea cadrului optim cu toate facilitățile necesare. Valoarea investiției este de peste 78 milioane lei, echivalentul a 16 milioane euro”, a declarat Ioan Mang, vicepreședinte al CJ Bihor.

Pe terenul de aproximativ 30.000 metri pătrați vor mai fi amenajate spații pentru terapie cu animale, grădină cu legume și livadă. Constructorul are la dispoziție trei ani pentru a finaliza campusul pentru copiii care învață acum în cele șase instituții de învățământ special, aflate în subordinea administrației județene.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.