Consiliul Județean (CJ) Bihor construiește un campus școlar pentru învățământul special, valoarea investiției fiind de 78 de milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor la acest campus a fost semnat miercuri, iar proiectul cuprinde construirea a opt corpuri de clădire, ce vor adăposti săli de studiu pentru elevii din ciclul de învățământ preșcolar, gimnazial, bibliotecă, atelierele pentru practică, internat, sală de mese, cabinete medicale, bazin pentru hidroterapie și sală de sport.

„Ideea acestui proiect este crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități din județul Bihor prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și asigurarea cadrului optim cu toate facilitățile necesare. Valoarea investiției este de peste 78 milioane lei, echivalentul a 16 milioane euro”, a declarat Ioan Mang, vicepreședinte al CJ Bihor.

Pe terenul de aproximativ 30.000 metri pătrați vor mai fi amenajate spații pentru terapie cu animale, grădină cu legume și livadă. Constructorul are la dispoziție trei ani pentru a finaliza campusul pentru copiii care învață acum în cele șase instituții de învățământ special, aflate în subordinea administrației județene.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania