fbpx
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIECampus școlar de 16 milioane de euro, în Bihor

Campus școlar de 16 milioane de euro, în Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Bihor construiește un campus școlar pentru învățământul special, valoarea investiției fiind de 78 de milioane de lei.

Ordinul de începere a lucrărilor la acest campus a fost semnat miercuri, iar proiectul cuprinde construirea a opt corpuri de clădire, ce vor adăposti săli de studiu pentru elevii din ciclul de învățământ preșcolar, gimnazial, bibliotecă, atelierele pentru practică, internat, sală de mese, cabinete medicale, bazin pentru hidroterapie și sală de sport.

„Ideea acestui proiect este crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilități din județul Bihor prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne și asigurarea cadrului optim cu toate facilitățile necesare. Valoarea investiției este de peste 78 milioane lei, echivalentul a 16 milioane euro”, a declarat Ioan Mang, vicepreședinte al CJ Bihor.

Pe terenul de aproximativ 30.000 metri pătrați vor mai fi amenajate spații pentru terapie cu animale, grădină cu legume și livadă. Constructorul are la dispoziție trei ani pentru a finaliza campusul pentru copiii care învață acum în cele șase instituții de învățământ special, aflate în subordinea administrației județene.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel