DSP Maramureș a depistat mai multe cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul beneficiarilor din Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) Poienile de sub Munte, la ultimele testări periodice efectuate în centrele sociale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

De asemenea, ancheta epidemiologică și concluziile controlului efectuat de DSP au evidențiat carențe majore privind starea de igienă și condițiile de securitate sanitară în spațiile de locuit, în grupurile sociale și încăperile utilizate în scop educativ sau cu activități de recuperare.

Această situație a fost făcută publică de conducerea Consiliului Județean Maramureș, care consideră că această stare de fapt este inacceptabilă și nu poate fi tolerată, în condițiile în care administrația județeană a alocat fondurile solicitate pentru achiziționarea materialelor necesare gestionării crizei sanitare și asigurării standardelor de igienă prevăzute de reglementările în vigoare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Maramureș, carențele organizatorice constatate de inspectorii sanitari, neinstruirea personalului privind modul de utilizare corectă a materialelor și folosirea unor proceduri de lucru neconforme sunt aspecte cu consecințe deosebit de grave pe fondul actualei crize epidemiologice generate de noul coronavirus. Raportul de control al DSP Maramureș  a fost analizat de conducerea executivă a Consiliului Județean, fiind dispuse măsuri imediate pentru înlăturarea neregulilor constatate, o primă decizie fiind elaborarea și aplicarea de noi proceduri și protocoale de lucru, reglementări stabilite de specialiștii DSP.

Dacă în urma evaluărilor efectuate vor rezulta elemente certe care confirmă aplicarea unui management defectuos la CIA Poieni, dar și în alte centre sociale din județ, echipa managerială a DGASPC Maramureș va răspunde administrativ pentru situația existentă în instituție, inclusiv pentru modul defectuos de gestionare a activităților de prevenire și protecție epidemiologică.

”Suntem hotărâți să luăm măsuri imediate, ferme si foarte dure, astfel încât beneficiarii sistemului de asistență socială din Maramureș să beneficieze de conditii locative optime, servicii sociale de calitate și măsuri de protecție reale împotriva riscurilor epidemiologice” a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea
Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania