CNAIR anunță că tronsonul Biharia – Borș, parte a Autostrăzii Transilvania, va fi inagurat în 4 septembrie în prezența premierilor României și Ungariei. Bucata de drum de mare viteză are 5,5 kilometri, a costat 134 de milioane de lei, iar construcția a început în 2004.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„În acest moment se fac demersurile la nivel de Guvern între cele două state pentru deschiderea punctului vamal de la Borș, așa numit Borș 2, atât pentru turism cât și pentru trafic de marfă. Există câte 10 benzi pe fiecare sens în punctul de frontieră. Deschiderea estimată este data de 4 septembrie în prezența premierilor celor două țări.”, a declarat Ovidiu Barbier, director general adjunct în CNAIR, citat de digi24.

Conform directorului adjunct al CNAIR, tot în septembrie, ar urma să fie deschis și tronsonul de 18 kilometri dintre Chețani și Iernut al aceleiași Autostrăzi Transilvania.

„Vorbim la stadiul de așternere a asfaltului pe nodul de la Chețani, pe descărcarea autostrăzii Iernut – Chețani, care este la stadiul fizic de 99,5%.”

Anul trecut, în România au fost inaugurați 43 de kilometri de autostradă, pe traseul Lugoj – Deva.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania