Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat, printr-un ordin publicat miercuri în Monitorul Oficial, includerea Spitalului Județean de Urgență Deva pe „Lista cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV2“, cu secțiile ATI, Boli infecțioase și Pneumologie.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Includerea celor trei secții pe lista suport COVID-19 a fost solicitată de Consiliul Județean Hunedoara în urmă cu o săptămână, în urma unei analize realizată împreună cu reprezentanții Spitalului Județean din Deva și ai sanatoriilor de pneumoftiziologie din Geoagiu și Brad.

Solicitarea a fost făcută în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în județul Hunedoara și având în vedere asigurarea locurilor necesare pentru pacienții care au nevoie de tratament în secțiile de Terapie Intensivă, unii dintre aceștia fiind transferați în alte județe.

În județul Hunedoara s-au înregistrat miercuri cele mai multe cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei – 71 și trei focare noi – la o comunitate a cultului penticostal din Petrila, la un cămin de bătrâni din localitatea Bretea şi la o firmă din Orăştie.

Pe lista cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de COVID-19 se mai află spitalele din Hunedoara, Orăștie, Lupeni, Vulcan, Hațeg, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu și Spitalul General CF Simeria.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania