fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAA intrat în contact cu un bolnav de COVID-19 și s-a dus...

A intrat în contact cu un bolnav de COVID-19 și s-a dus la terasă. Polițiștii hunedoreni i-au deschis dosar penal

Publicat în

spot_img
spot_img

Un bărbat de 39 de ani, din Petroșani, s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, încălcând regulile carantinei după ce a intrat în contact direct cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

Potrivit IPJ Hunedoara, în baza deciziei DSP de confirmare a carantinării instituționalizate a bărbatului, poliţiştii din Petroșani, însoţiţi de un echipaj al Ambulanţei, s-au deplasat la locuința celui în cauză pentru a-l transporta la locul de carantinare.

“Bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, ci la terasa unui bar din Petroşani, de unde a declarat că refuză să intre în carantină instituționalizată, motivând că a făcut două teste, iar rezultatul acestora este negativ. În urmă cu două zile, bărbatul, care ar fi trebuit să se afle în carantină la domiciliu, a fost găsit de poliţişti pe raza municipiului Petroşani şi sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru părăsirea carantinării, ocazie cu care a fost informată DSP Hunedoara, pentru a dispune măsurile care se impun”, a transmis IPJ Hunedoara.

Autoritățile le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

(FOTO: IPJ Hunedoara / Arhivă)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,