Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a stabilit o serie de măsuri, în contextul pandemiei de coronavirus, pe timpul slujbelor și procesiunilor religioase organizate la Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna, în zilele de 14 și 15 august 2020.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pe tot parcursul slujbelor și a procesiunilor religioase organizate este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura (atât în interiorul clădirilor cât și în spațiile deschise), de către toți participanții la slujbele și procesiunile religioase.

Se interzice organizarea de puncte comerciale fixe sau ambulante de vânzare a produselor de orice natură în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, cu excepția magazinelor cu obiecte bisericești.

Se interzic distribuirea de hrană, în sistem organizat, către credincioși sau în orice alte forme asimilate, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, distribuirea și/sau comercializarea de băuturi non-alcoolice în alte tipuri de recipiente decât cele îmbuteliate.

Credincioșii se vor putea închina la icoane de la distanță, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericești.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Rutier și ai Inspectoratului de Stat în Transport Rutier vor amplasa filtre la toate intrările în județ, precum și pe traseele spre Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna.

Procesiunile religioase se vor extinde pe parcursul mai multor intervale orare, în toate intervalele urmând a fi organizate inclusiv slujbe, astfel încât pelerinii să poată participa la oricare dintre ele, pentru a se evita aglomerările de persoane.

Pe parcursul desfășurării procesiunilor religioase organizatorii au obligația de a asigura materiale de dezinfecție și de igienă personală.

Dacă se constată că numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora și/sau ordinea publică, organizatorii au obligația de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

(FOTO: manastireabodrog.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania