fbpx
27.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCredincioșii se vor putea închina la icoane doar de la distanță, la...

Credincioșii se vor putea închina la icoane doar de la distanță, la procesiunile religioase organizate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în județul Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a stabilit o serie de măsuri, în contextul pandemiei de coronavirus, pe timpul slujbelor și procesiunilor religioase organizate la Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna, în zilele de 14 și 15 august 2020.

Pe tot parcursul slujbelor și a procesiunilor religioase organizate este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura (atât în interiorul clădirilor cât și în spațiile deschise), de către toți participanții la slujbele și procesiunile religioase.

Se interzice organizarea de puncte comerciale fixe sau ambulante de vânzare a produselor de orice natură în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, cu excepția magazinelor cu obiecte bisericești.

Se interzic distribuirea de hrană, în sistem organizat, către credincioși sau în orice alte forme asimilate, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, distribuirea și/sau comercializarea de băuturi non-alcoolice în alte tipuri de recipiente decât cele îmbuteliate.

Credincioșii se vor putea închina la icoane de la distanță, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericești.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Rutier și ai Inspectoratului de Stat în Transport Rutier vor amplasa filtre la toate intrările în județ, precum și pe traseele spre Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna.

Procesiunile religioase se vor extinde pe parcursul mai multor intervale orare, în toate intervalele urmând a fi organizate inclusiv slujbe, astfel încât pelerinii să poată participa la oricare dintre ele, pentru a se evita aglomerările de persoane.

Pe parcursul desfășurării procesiunilor religioase organizatorii au obligația de a asigura materiale de dezinfecție și de igienă personală.

Dacă se constată că numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora și/sau ordinea publică, organizatorii au obligația de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

(FOTO: manastireabodrog.ro)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Ion Țiriac vrea să cumpere un castel aflat în vecinătatea reședinței Regelui Mihai I de la Săvârșin

Construit între anii 1876 și 1879 de familia Mocioni, de origine aromână, castelul este înconjurat de un vast domeniu de 80 de hectare, care include păduri, fânețe și teren arabil. Clădirea a servit drept reședință a familiei Mocioni-Teleki până în 1947, când a fost confiscată de stat în urma instaurării regimului comunist.