21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCredincioșii se vor putea închina la icoane doar de la distanță, la...

Credincioșii se vor putea închina la icoane doar de la distanță, la procesiunile religioase organizate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în județul Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a stabilit o serie de măsuri, în contextul pandemiei de coronavirus, pe timpul slujbelor și procesiunilor religioase organizate la Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna, în zilele de 14 și 15 august 2020.

Pe tot parcursul slujbelor și a procesiunilor religioase organizate este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura (atât în interiorul clădirilor cât și în spațiile deschise), de către toți participanții la slujbele și procesiunile religioase.

Se interzice organizarea de puncte comerciale fixe sau ambulante de vânzare a produselor de orice natură în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, cu excepția magazinelor cu obiecte bisericești.

Se interzic distribuirea de hrană, în sistem organizat, către credincioși sau în orice alte forme asimilate, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în incinta și pe traseul lăcașurilor de cult, distribuirea și/sau comercializarea de băuturi non-alcoolice în alte tipuri de recipiente decât cele îmbuteliate.

Credincioșii se vor putea închina la icoane de la distanță, fără a avea contact cu icoanele sau cu alte obiecte bisericești.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad – Serviciul Rutier și ai Inspectoratului de Stat în Transport Rutier vor amplasa filtre la toate intrările în județ, precum și pe traseele spre Mănăstirea Hodoș – Bodrog, Mănăstirea Simion Stâlpnicul Arad-Gai, Mănăstirea Feredeu și la Basilica Papală Maria Radna.

Procesiunile religioase se vor extinde pe parcursul mai multor intervale orare, în toate intervalele urmând a fi organizate inclusiv slujbe, astfel încât pelerinii să poată participa la oricare dintre ele, pentru a se evita aglomerările de persoane.

Pe parcursul desfășurării procesiunilor religioase organizatorii au obligația de a asigura materiale de dezinfecție și de igienă personală.

Dacă se constată că numărul pelerinilor aflați în incinta lăcașurilor de cult prezintă risc pentru sănătatea acestora și/sau ordinea publică, organizatorii au obligația de a lua măsurile necesare pentru diminuarea riscului.

(FOTO: manastireabodrog.ro)

Articole recente

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Primăria Timișoara pregăteşte cea mai mare investiţie realizată până acum în termoficarea centralizată din oraş

Consiliul Local a adoptat, vineri, proiectul prin care cofinanţarea din bugetul local destinată acestei achiziţii este estimată la 1 milion de lei.

JURIDICA | Noile reglementări privind transferul elevilor

Noile reglementări privind transferul elevilor

Mai multe articole de același fel