E august, e încă timpul concediilor și al ultimelor zile de vară, în care ne putem bucura de căldura plăcută a soarelui, de plimbări și de relaxare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vă propunem să petreceți câteva zile într-un decor natural splendid, ce îmbină într-un mod armonios verdele colinelor împădurite cu albastrul lacului pe care îl înconjoară. Este vorba de Lacul Cinciș, aflat la doar câțiva kilometri de municipiul Hunedoara. Pe lângă frumusețea naturală a locului, aici veți găsi condiții foarte bune pentru relaxare și odihnă în pensiunile, campingurile și motelurile din zonă. Apreciat în egală măsură de turiști și localnici, Lacul Cinciș oferă posibilitatea efectuării unei game largi de activități recreative și de agrement: plimbări cu hidrobicicleta, înot, plajă, drumeții pe jos sau cu bicicleta și multe altele.

Cinciș este un lac de acumulare format artificial prin anii ‘60, pe locul unui întreg sat strămutat. În legătură cu gospodăriile și biserica acoperite de apele adânci circulă printre localnici o serie de legende misterioase pe care le puteți afla direct de la aceștia. Totuși, oricât de captivante ar fi aceste povești, nu pot rivaliza cu frumusețea fără egal a „mării hunedorenilor”, așa cum ne place nouă să numim Lacul Cinciș.

Descoperă mai multe despre județul Hunedoara pe www.hunedoaraturism.ro, iar pentru călătorii inspirate descărcați gratuit ghidul nostru turistic pentru telefoanele mobile.

Magazin Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

App Store:

https://apps.apple.com/pk/app/discover-hunedoara/id1480668381

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania