15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFăgăraș City App. Aplicație pentru turiștii care vor să viziteze Făgărașul și...

Făgăraș City App. Aplicație pentru turiștii care vor să viziteze Făgărașul și cetățenii care vor să comunice online cu administrația

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima aplicație a Municipiului Făgăraș pentru telefoanele mobile a fost finalizată și este disponibilă celor care vor să viziteze orașul și să afle mai multe despre oportunitățile turistice.

Făgăraș City App a fost creată la inițiativa unui cetățean și finanțată prin procesul de bugetare participativă 2019. Locuitorii Țării Făgărașului și turiștii care ajung aici au, acum, un nou canal de informare și de comunicare cu autoritățile, iar afaceriștii locali se vor bucura de un nou mijloc de promovare, a anunțat Primăria Făgăraș.

Aplicația funcționează ca un ghid digital și poate fi instalată, gratuit, din Google Play sau App Store pe dispozitivele electronice mobile (telefoane, tablete). Gândită să vină în sprijinul cetățenilor, aceasta oferă posibilitatea de a anunța rapid și ușor autoritățile locale să intervină pentru rezolvarea situațiilor administrative din oraș. În secțiunea „Sesizări incidente” pot fi semnalate problemele de pe domeniul public, de mediu, din trafic, referitoare la transportul în comun etc. Într-un formular electronic simplu, orice persoane poate să amplaseze locul vizat pe o hartă interactivă (dacă este cazul), să ofere detalii și să atașeze fotografii reprezentative sesizării.

Mai mult, șoferii vor putea afla în timp real unde au loc sau urmează să se desfășoare lucrări, pentru a putea evita zona. De asemenea, aplicația oferă părinților sugestii pentru petrecerea timpului liber a copiilor și o secțiune de noutăți cu informații transmise de autoritățile locale.

Noua aplicație este și ghid digital, iar utilizatorii pot găsi ușor rutele și obiectivele turistice, atracțiile naturale, unități de cazare, diverse afaceri locale, magazine, informații despre transport, agenda evenimentelor (concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport).

Făgăraș City App este totodată și cel mai nou canal de promovare a afacerilor locale. Indiferent de domeniul în care activează, operatorii se pot lista gratuit în aplicație, completând formularul direct pe site-ul primăriei – www.primaria-fagaras.ro/index.php/site/formular.

La rândul său, aplicația va fi promovată în mediul online printr-o serie de videoclipuri, iar în offline cu materiale ce conțin codul QR prin care poate fi descărcată. Disponibilă momentan în limbile română și engleză, Făgăraș City App a fost realizată de Primăria municipiului la inițiativa unui cetățean. Este al cincilea proiect finalizat prin procesul de bugetare participativă 2019, dintre cele șase declarate câștigătoare.

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.

Pot fi consorțiile administrative un prim pas spre reforma teritorială a țării?

Guvernul urmează să adopte astăzi un proiect de lege prin care se constituie consorţiile administrative, un mecanism de cooperare/asociere voluntară între unităţile administrativ-teritoriale.