fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFăgăraș City App. Aplicație pentru turiștii care vor să viziteze Făgărașul și...

Făgăraș City App. Aplicație pentru turiștii care vor să viziteze Făgărașul și cetățenii care vor să comunice online cu administrația

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima aplicație a Municipiului Făgăraș pentru telefoanele mobile a fost finalizată și este disponibilă celor care vor să viziteze orașul și să afle mai multe despre oportunitățile turistice.

Făgăraș City App a fost creată la inițiativa unui cetățean și finanțată prin procesul de bugetare participativă 2019. Locuitorii Țării Făgărașului și turiștii care ajung aici au, acum, un nou canal de informare și de comunicare cu autoritățile, iar afaceriștii locali se vor bucura de un nou mijloc de promovare, a anunțat Primăria Făgăraș.

Aplicația funcționează ca un ghid digital și poate fi instalată, gratuit, din Google Play sau App Store pe dispozitivele electronice mobile (telefoane, tablete). Gândită să vină în sprijinul cetățenilor, aceasta oferă posibilitatea de a anunța rapid și ușor autoritățile locale să intervină pentru rezolvarea situațiilor administrative din oraș. În secțiunea „Sesizări incidente” pot fi semnalate problemele de pe domeniul public, de mediu, din trafic, referitoare la transportul în comun etc. Într-un formular electronic simplu, orice persoane poate să amplaseze locul vizat pe o hartă interactivă (dacă este cazul), să ofere detalii și să atașeze fotografii reprezentative sesizării.

Mai mult, șoferii vor putea afla în timp real unde au loc sau urmează să se desfășoare lucrări, pentru a putea evita zona. De asemenea, aplicația oferă părinților sugestii pentru petrecerea timpului liber a copiilor și o secțiune de noutăți cu informații transmise de autoritățile locale.

Noua aplicație este și ghid digital, iar utilizatorii pot găsi ușor rutele și obiectivele turistice, atracțiile naturale, unități de cazare, diverse afaceri locale, magazine, informații despre transport, agenda evenimentelor (concerte, petreceri, filme, teatre, workshopuri, sport).

Făgăraș City App este totodată și cel mai nou canal de promovare a afacerilor locale. Indiferent de domeniul în care activează, operatorii se pot lista gratuit în aplicație, completând formularul direct pe site-ul primăriei – www.primaria-fagaras.ro/index.php/site/formular.

La rândul său, aplicația va fi promovată în mediul online printr-o serie de videoclipuri, iar în offline cu materiale ce conțin codul QR prin care poate fi descărcată. Disponibilă momentan în limbile română și engleză, Făgăraș City App a fost realizată de Primăria municipiului la inițiativa unui cetățean. Este al cincilea proiect finalizat prin procesul de bugetare participativă 2019, dintre cele șase declarate câștigătoare.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Târg de Sânziene cu meșteșugari locali la Râșnov

După succesul Târgului de Florii, 21 de meșteșugari iscusiți din Râșnov și Țara Bârsei vor fi prezenți în Piața Unirii din Râșnov la Târgul de Sânziene, sâmbătă 22 iunie în intervalul 10:00 - 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.