Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii Oradea au avansat, stadiul fizic al acestora ajungând în prezent la 73%, a anunțat vineri municipalitatea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În perioada martie-august anul acesta, au fost executate lucrări la Curtina Nordică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Aurit), la Bastionul Ciunt, la Curtina Vestică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Bethlen), la Bastionul Bethlen, amenajări la Parcul Bastionului Bethlen, dar și lucrări de amenajări exterioare la platformele de la Curtina Vestică și Corpul F.

Contractul de lucrări a fost încheiat în 11 iulie 2018, iar valoarea contractului este de 9,6 milioane de lei (fără TVA).

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 30 de luni. Până la această dată au fost decontate lucrări în proporție de 67%.

Proiectul „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea – Centru multicultural și multiconfesional european – Etapa III. Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen, respectiv a curtinei nordice și vestice” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania