fbpx
21.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFOTO | În ce stadiu este reabilitarea zidurilor Cetăţii Oradea. Ce lucrări...

FOTO | În ce stadiu este reabilitarea zidurilor Cetăţii Oradea. Ce lucrări au fost finalizate

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii Oradea au avansat, stadiul fizic al acestora ajungând în prezent la 73%, a anunțat vineri municipalitatea.

În perioada martie-august anul acesta, au fost executate lucrări la Curtina Nordică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Aurit), la Bastionul Ciunt, la Curtina Vestică (cea dintre Bastionul Ciunt și Bastionul Bethlen), la Bastionul Bethlen, amenajări la Parcul Bastionului Bethlen, dar și lucrări de amenajări exterioare la platformele de la Curtina Vestică și Corpul F.

Contractul de lucrări a fost încheiat în 11 iulie 2018, iar valoarea contractului este de 9,6 milioane de lei (fără TVA).

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 30 de luni. Până la această dată au fost decontate lucrări în proporție de 67%.

Proiectul „Reabilitarea, restaurarea și refuncționalizarea zidurilor Cetății Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic Cetatea Oradea – Centru multicultural și multiconfesional european – Etapa III. Consolidarea și restaurarea zidurilor Bastioanelor Ciunt și Bethlen, respectiv a curtinei nordice și vestice” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel