fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAO ursoaică l-a lăsat fără rucsac pe un turist care vizita Lacul...

O ursoaică l-a lăsat fără rucsac pe un turist care vizita Lacul Sfânta Ana

Publicat în

spot_img
spot_img

Un tânăr de 20 de ani, din Brașov, a trăit joi o pățanie pe care o va ține minte, în timp ce vizita Lacul Sfânta Ana.

Turistul și-a lăsat rucsacul în care avea actele și banii de vacanță pe iarbă, la liziera pădurii din apropierea lacului, iar ursoaică cu trei pui care se afla în apropiere l-a lăsat pe tânăr fără rucsac.

Tânărul a sunat la 112 și a povestit jandarmilor ce i s-a întâmplat. Un  echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Băile Tușnad s-a deplasat de urgență în zonă, pentru a ajuta la găsirea și recuperarea bunurilor sustrase. Rucsacul rupt bucăți a fost găsit la aproximativ 30 de metri de locul unde a spus tânărul că l-a lăsat, din acesta fiind sustras doar un corn, în mod sigur motivul pentru care ursoaica i-a luat rucsacul.

“Lângă rucsac se aflau actele și banii de vacanță ai tânărului, astfel că acesta își va putea continua vacanța, trecând pățania la lecții învățate: aveți grijă în permanență de bunurile dumneavoastră! Astfel, le reamintim celor ce aleg să viziteze Lacul Sfânta Ana că acesta este înconjurat de pădure, acolo unde e de altfel și locul animalelor sălbatice. Așa că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, a transmis Jandarmeria Harghita.

(FOTO: Jandarmeria Harghita)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel