Primăria Satu Mare a achiziționat 661 de tablete, de care se vor folosi în noul an școlar copii care au o situație materială dificilă.

Anunțul a fost făcut de primarul Kereskényi Gábor, la o întâlnire care a avut loc vineri cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean și cu directorii celor 40 de unități de învățământ din municipiu, unde s-au analizat pregătirile pentru începerea noului an școlar, în condiții de pandemie.

,,Am dorit să avem această întâlnire pentru a vedea stadiul pregătirilor, cu ce vă mai poate ajuta municipiul. Știți foarte bine că am luat în calcul cererile dumneavoastră și în ceea ce privește achiziția de tablete și am achiziționat 661 de tablete pentru acei copii care au o situație materială dificilă. În continuare trebuie să ne pregătim pentru că situația nu este una ușoară și este atipică pentru că Ministerul Educației nu a comunicat încă concret despre cum se va desfășura procesul educațional, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să fim pregătiți pentru toate scenariile ”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

Primarul municipiului Satu Mare a subliniat că acțiunile de dezinfecție sunt o prioritate, indiferent dacă se vor ține cursurile sau doar o parte din activitățile educative în sălile de curs.

Unitățile școlare trebuie să fie pregătite pentru a-i proteja pe elevi din punct de vedere sanitar, drept urmare Primăria ia în considerare soluții astfel încât să pună la dispoziția școlilor spații suplimentare pentru desfășurarea orelor de curs.

,,Din fericire, noi ne pregătim pentru un scenariu verde, însă nu înseamnă că situația aceasta nu se poate schimba de la o zi la alta. Trebuie să știm care este opinia dumneavoastră și cu ce probleme vă confruntați. Vă stăm la dispoziție, solicitați cu încredere ajutorul nostru și noi vom face eforturi pentru ca  elevii și cadrele didactice să își desfășoare activitatea cu respectarea tuturor obligațiilor specifice acestei perioade. Dacă se va pune problema de a organiza învățâmântul prin metode online, Primăria va asigura o platfomă online unitară, respectiv un catalog electronic pentru care vom achita costurile necesare. Însă eu m-aș bucura ca elevii să se întoarcă în sălile de curs”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania