Primarul Devei, Florin Oancea (foto), a anunțat vineri că, în urma discuției avute cu prefectul județului, Vasilică Potecă, despre situația cazurilor de coronavirus din Deva și județul Hunedoara, municipiul Deva nu se află în situația de a fi carantinat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit informațiile Prefecturii Hunedoara, Deva are acum 50 de cazuri active, adică un procent de 0,72 la 1000 de locuitori. În urma analizei fiecărei situații în parte, carantina se instituie în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la mia de locuitori și dacă sunt constatați și alți factori care pot agrava situația. Decizia carantinării unei localități o ia Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma analizei făcute de DSP.

Județul Hunedoara are în prezent 459 de cazuri active de îmbolnăviri cu COVID-19, adică un procent de 0,99 la 1000 de locuitori.

“Fac apel la toți locuitorii municipiului Deva să respecte măsurile și recomandările impuse la nivel național pentru a evita răspândirea acestui virus – să poarte mască de protecție, să păstreze distanțarea socială, să respecte regulile de igienă etc. Împreună vom trece cu bine peste această perioadă dificilă din viața noastră”, a transmis primarul Florin Oancea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania