fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIE„Ecole hoteliere de Lausanne“ va avea clase de învățământ dual în domeniul...

„Ecole hoteliere de Lausanne“ va avea clase de învățământ dual în domeniul ospitalității, la Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Local Brașov a aprobat vineri un proiect de hotărâre privind colaborarea dintre municipiului Braşov şi Grupul Educaţional Elveţian Winsedswiss, proprietar al francizei Școlii Hoteliere din Lausanne, cea mai importantă instituție de învățământ în domeniul hotelier din lume, pentru crearea unei școli profesionale tehnice duale la Brașov.

„Astăzi s-a aprobat parteneriatul între cele două părți, elvețiană și română, reprezentată de Primăria Municipiului și Consiliul Local Brașov. Acest parteneriat va fi completat de un protocol care va fi în următoarea perioadă și care va stabili foarte clar ce are fiecare de făcut. Pe scurt, ne propunem să înființăm un tip de școală care să pregătească personal în domeniul HoReCa, pentru că este criză pe piața muncii în acest domeniu. Școala din Lausanne este renumită, are un backgropund foarte bun. Am avut până acum discuții cu partea elvețiană, Camera de Comerț, și reprezentanții asociațiilor de profil din Brașov, este nevoie de acest parteneriat ca prim pas, iar apoi cele două părți vom crea un grup de lucru și sper ca îăntr-o lună de zile să venim cu lucruri concrete, să stabilim unde, ce, cum, care este partciparea fiecăruia dintre noi, iar cei interesați să poată începe activitățile de pregătire. Răspundem în acest fel și cererii de pe piața muncii, dar și elevilor și părinților care văd în această activitate o oportunitate de carieră, în țară sau străinătate.  Va fi un sistem de învățământ dual, pe modelul Școlii Profesionale Germane Kronstadt. Unde vor fi pregătiți copii și tineri care doresc să activeze în acest domeniu și să aibă un parcurs educațional de specialitate, asigurat de partea elvețiană“, a explicat primarul Brașovului, George Scripcaru, la finalul ședinței consiliului local.

Potrivit municiaplității, prin adresa către Primăria Braşov, Grupul Educaţional Elveţian Winsedswiss, instituţie de învăţământ elveţiană, care are ca obiectiv ridicarea calităţii actului educaţional prin investiţii pe mai multe niveluri şi prin transferul de bune practici consacrate, îşi exprimă disponibilitatea pentru o posibilă colaborare în domeniul educaţiei şi învăţământului profesional şi tehnic dual. Colaborarea urmează să se concentreze într-o primă etapă pe învăţământul profesional şi tehnic dual în domeniul ospitalităţii, aducând pe harta educaţională a României expertiza şi experienţa celei mai bune şcoli din lume din acest sector, „Ecole hoteliere de Lausanne“, prin franciza pe care o deţin.

Grupul Educaţional Elveţian Winsedswiss, cu filiale în România, Elveţia şi Serbia, are ca obiectiv principal crearea şi furnizarea de programe educaţionale pentru fiecare etapă din viaţă, de la grădiniţă la universitate şi mai departe, de-a lungul carierei profesionale. Grupul de instituţii de învăţământ integrate vertical dezvoltă pe piaţa din România programe de învăţământ preuniversitar, postliceal şi, în curând, universitar. În acest scop, Winsedswiss derulează parteneriate cu cele mai renumite instituţii de învăţământ din domeniu.

Învăţământul vocaţional, universitar şi postuniversitar este bazat pe filosofia sistemului elveţian de educaţie duală, fiind o îmbinare a noţiunilor teoretice cu transpunerea acestora în practică la locul de muncă. Ca dezvoltator al acestor noi sisteme de învăţământ, fundamentate pe inovaţia şi creativitatea continuă a serviciilor, Winsedswiss oferă programe educaţionale care acoperă sectoarele principale ale industriei serviciilor, precum ospitalitate, retail, sănătate, divertisment, artă, management spotiv.

Winsedswiss oferă certificate şi diplome recunoscute internaţional, acestea fiind deschizătoare de uşi către oportunităţi profesionale deosebite oriunde în lume.

(FOTO CREDIT: Michelle Maria / Pixabay)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Târg de Sânziene cu meșteșugari locali la Râșnov

După succesul Târgului de Florii, 21 de meșteșugari iscusiți din Râșnov și Țara Bârsei vor fi prezenți în Piața Unirii din Râșnov la Târgul de Sânziene, sâmbătă 22 iunie în intervalul 10:00 - 20:00, cu produse diverse precum îmbrăcăminte, accesorii, piese de decor, bunătăți dulci și sărate.