Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat, vineri, că după zece zile de la începerea activităţii în noua Unitate de Suport Medical COVID-19 de la UMFST Târgu Mureş, a fost înregistrat primul pacient externat, care la sosire era într-o stare critică.

“Astăzi, 14 august 2020, a fost înregistrat primul succes în lupta cu COVID-19 la Unitatea de Suport Medical COVID-19, Compartiment de îngrijire pacienţi critici infectaţi cu SARS-CoV 2 – secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Datorită profesionalismului întregii echipe din această secţie, în urma testării negative a pacientului la COVID-19, a faptului că pacientul este stabil hemodinamic fără suport vasoactiv şi nu mai necesită îngrijire în terapie intensivă, acesta va fi externat din spitalul nostru şi va fi retransferat la spitalul de unde a fost transferat pentru continuitatea îngrijirilor. Precizăm faptul că pacientul a fost internat la Unitatea de Suport Medical COVID-19, Compartiment de îngrijire pacienţi critici infectaţi cu SARS-CoV 2 – secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în data de 06.08.2020, acesta fiind transferat dintr-un spital din alt judeţ cu infecţie respiratorie acută, infecţie SARS-CoV 2 formă severă, bronhopneumonie şi alte comorbidităţi în antecedente”, a declarat dr. Claudiu Puiac.

Noua Unitate de Suport Medical COVID-19 construită în timpul stării de urgenţă prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş a început să primească din data de 3 augut primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV 2, proveniţi din alte judeţe. (AGERPRES)

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.