fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCaravana în aer liber TIFF ajunge în Covasna și Satu Mare

Caravana în aer liber TIFF ajunge în Covasna și Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Cinema în aer liber și un decor de poveste – Caravana TIFF aduce filme bune la Zabola Estate, pe Domeniile Mikes din comuna Zăbala, județul Covasna, în 19 și 20 august, și în municipiul Satu Mare, 2în 2 și 23 august.

La Zabola Estate, cele două seri cu filme din selecția TIFF vor aduce povești despre căutări dramatice într-un thriller transilvănean, și despre dragoste și cuplu într-un debut multi-premiat, de la 21.00. Un bilet costă 20 de lei și poate fi cumpărat la fața locului.

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Măsurile de siguranță luate anul acesta în timpul celui mai mare festival de film din România, care s-a încheiat de curând la Cluj-Napoca, vor fi obligatorii pentru toate evenimentele din timpul Caravanei. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție. Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi aranjate în două moduri, pentru o persoană și pentru două persoane, și vor fi dezinfectate permanent.

Locurile sunt limitate, respectând restricțiile privind numărul maxim de participanți admis prin lege pentru evenimentele în aer liber.

Zabola Estate | 19 – 20 august | 21.00

Miercuri, 19 august

Valan – Valea Îngerilor / Valan – Az utolsó hívás

Regia: Béla Bagota | Ungaria, 98’  (15+)

Cu: Csaba Krisztik, András Hatházi, Emőke Pál

Péter investighează o reţea traficantă de carne vie din Braşov. Şi-a dedicat viaţa salvării femeilor dispărute după ce Juli, sora lui, a dispărut cu 22 de ani în urmă în orăşelul natal, Valan. Iar Péter se întoarce acolo după ce primeşte un telefon care îi dă de înţeles că trupul surorii sale tocmai a fost găsit…

Zilele Maghiare, TIFF 2020; Cel mai bun regizor, Premiile Criticilor de film maghiari pe 2019; 10 nominalizări în Săptămâna Filmului Maghiar

Joi, 20 august

Monștri.

Regia: Marius Olteanu | România, 116’

Cu: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr

O zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii. Povestea lor e o dovadă că lipsa de asumare și problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2019; Premiul publicului la Berlinale, Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia

Satu Mare | 22 – 23 august | 21.30

Sâmbătă, 22 august

Urma, r. Dorian Boguță | România, 105’

Cu: Marin Grigore, Teodor Corban, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea

Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare.

Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020

Duminică, 23 august

Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Argentina, 132’

Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener

Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

„Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câștigător al Premiilor Goya 2019

(FOTO: Facebook / Caravana Filmelor TIFF)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel