Consiliul Județean Cluj a anunțat luni începerea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla și din sistemul Gherla rural.

Investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de circa 80 de kilometri, cu peste 1.500 de branșamente, pe 31 de străzi. Proiectul include extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 11,5 kilometri, cu 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

Valoarea investiției este de 42,8 milioane de lei fără TVA,

Lucrările de execuție se vor desfășura în Gherla și pe teritoriul altor zece localități aflate în vecinătate: Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului Gherla; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari, din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal, din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara, din comuna Cătina.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene și fac parte din proiectul în valoare de 355 de milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania