fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎncep lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Gherla și în...

Încep lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Gherla și în alte zece localități învecinate

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Cluj a anunțat luni începerea lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla și din sistemul Gherla rural.

Investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de circa 80 de kilometri, cu peste 1.500 de branșamente, pe 31 de străzi. Proiectul include extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 11,5 kilometri, cu 845 de racorduri, pe 37 de străzi.

Valoarea investiției este de 42,8 milioane de lei fără TVA,

Lucrările de execuție se vor desfășura în Gherla și pe teritoriul altor zece localități aflate în vecinătate: Hășdate și Silivaș – sate componente ale municipiului Gherla; satele Sânmărtin, Târgușor, Măhal și Diviciorii Mari, din comuna Sânmărtin; satele Țaga și Năsal, din comuna Țaga; reședința de comună Buza, precum și în satul Feldioara, din comuna Cătina.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene și fac parte din proiectul în valoare de 355 de milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județele Cluj și Sălaj.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel