Consilierii județeni ai Aradului au aprobat, printr-o hotărâre de consiliu, promovarea proiectului „Centura ocolitoare a Orașului Lipova – Legătura DN 7 – A1”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul va facilita accesul locuitorilor Lipovei la autostrada A1 (se va asigura conectivitatea între DN7 și A1) și va devia traficul greu din oraș, trafic generat în parte și de balastierele din zonă, iar timpul de traversare a orașului se va reduce semnificativ.

„Odată cu adoptarea acestei hotărâri, vom putea accesa fonduri europene pentru întocmirea documentației necesare construirea acestei centuri ocolitoare. Ne dorim revitalizarea Văii Mureșului, dezvoltarea economică a zonei și crearea Polului de Dezvoltare Lipova/Valea Mureșului, iar primul pas îl reprezintă crearea unei infrastructuri rutiere moderne și durabile”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Realizarea centurii ocolitoare va asigura locuitorilor Lipovei un acces mai rapid la serviciile de sănătate, la activităţile culturale şi educaţionale aflate în municipiul Arad, dar și către locurile de muncă aflate în zona industrială Lipova sau în municipiul reședință de județ. Turiștii care vor să viziteze obiectivele turistice din această zonă vor beneficia de o infrastructură modernizată și timp redus de deplasare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania