“Născut în 2000” a avut premiera duminică seara, în Grădina BIS din municipiul Sibiu, unde cele trei actriţe din distribuţie au purtat combinezoane o parte din spectacol şi au vorbit despre pandemia de noul coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Spectacolul de teatru independent s-a jucat în prezenţa a 12 spectatori care au purtat mască pe faţă şi a fost transmis în direct, online.

Scenariul s-a bazat pe mărturiile şi experienţele personale ale actriţelor în ceea ce priveşte maternitatea. Pe scenă au urcat Aneea-Bianca Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiş şi Shama Leah. Scenariul şi regia îi aparţin lui Bogdan Sărătean.

În spectacol se face referire, printre altele, la anii precedenţi, în care la Sibiu au avut loc proteste anti-PSD, dar şi la pandemia din 2020.

“Poate trebuie să facem o schimbare. Acea schimbare. Poate că tocmai ei, copiii născuţi în anii 2000, vor aduce acea schimbare. Şi noi? Noi ce facem? Cu ce îi ajutăm? Vă amintiţi anul 2020? Cu cerul albastru, uneori înnorat, alteori înstelat, cu aerul puternic, cu fricile crescânde, care ne copleşeau pe toţi. În fiecare dimineaţa trăgeam adânc aer în piept, mă spălam cu apă rece pe faţă şi spaimele se diluau, iar când mă gândeam la visul acela cu mulţi, mulţi copii, spaimele dispăreau. (…) Vă amintiţi anul 2020?”, este un fragment din spectacolul “Născut în 2000”.

Grădina BIS este printre puţinele locuri din municipiul Sibiu unde se pot vedea spectacole de teatru în aer liber. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania