Cele trei niveluri ale terminalului viitorului aeroport din Braşov au fost ridicate în totalitate, în prezent constructorul lucrând la acoperiş şi faţadă, astfel că, la sfârşitul lunii noiembrie ar putea fi finalizată, potrivit unui comunicat remis, luni, de Consiliul Judeţean Braşov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“La intrarea în terminalul de pasageri a început montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase şi complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din moştenirea culturală a Braşovului, care conferă unicitate şi identitate acestui obiectiv. Ele au fost proiectate de renumitul arhitect braşovean Dorin Ştefan şi, pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă clădirii, au şi funcţiunea practică de a susţine acoperişul”, a precizat, conform sursei citate, preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Potrivit acestuia, în paralel, se derulează mai multe lucrări de infrastructură la obiectivul de investiţii.

“Mă refer la utilităţile care sunt necesare la aeroport. Se lucrează atât la conducta de apă-canalizare, cât şi la cele de electricitate şi gaze naturale, astfel încât, în momentul în care va fi finalizat terminalul, vom avea şi branşamentele necesare pentru toate utilităţile. Sper ca, în perioada următoare, să aducem echipamentele de securitate, care au fost comandate încă de la începutul acestui an, în Germania. Se lucrează foarte intens şi la balizaj, la sistematizarea pe verticală şi la celelalte nouă obiecte din cadrul Masterplanului Aeroportului”, a precizat Veştea, după o vizită efectuată pe şantier.

Construcţiile la terminalul de pasageri a Aeroportului Braşov-Ghimbav au început în luna martie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania