Cinci cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au ieșit pozitive la testul pentru coronavirus, la întoarcerea din concediul de odihnă. Este vorba despre patru asistente medicale și un infirmier.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Până în prezent au fost testați la întoarcerea din concediu peste 200 de angajați ai SJU Alba Iulia. În afara celor cinci cadre medicale, în cazul celorlalți angajați rezultatele testelor au fost negative.

“Cele cinci cadre medicale diagnosticate pozitiv nu și-au reînceput activitatea până la primirea rezultatelor și, astfel, nu a existat riscul răspândirii îmbolnăvirilor la nivelul SJU Alba Iulia. Testele în cazul angajaților se efectuează înainte cu o zi de reîntoarcerea din concediul de odihnă, iar rezultatele se primesc câteva ore mai târziu de la testare. Aceste cazuri au fost depistate în ultimele două săptămâni. Procedura se aplică în cazul concediilor de odihnă mai lungi de o săptămână”, potrivit SJU Alba Iulia.

De asemenea, toți angajații spitalului sunt testați periodic, la intervale prestabilite de timp, pentru diagnosticarea noului coronavirus și ori de câte ori situația o impune. Personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19 este testat mai frecvent. În total, de la începutul evoluției pandemiei, s-au efectuat peste 1.000 de teste numai la personalul medical.

(FOTO: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania