fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂDacian Cioloș: PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să...

Dacian Cioloș: PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul

Publicat în

spot_img
spot_img

Co-preşedintele USR Dacian Cioloş spune că are propriile rezerve privind felul în care a fost gestionată criza şi cel în care se pregăteşte reconstrucţia economică, dar subliniază că ”PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul, într-o situaţie complicată sanitar, de incertitudine economică şi socială, după ce timp de patru ani a avut majoritatea şi a schimbat câte-un guvern pe an, unul mai slab decât celălalt”. Cioloş adaugă că, dacă moţiunea va trece, preşedintele Klaus Iohannis nu ar trebui să numească vreun guvern de „uniune naţională“. ”Nu ne trebuie răsturnări de guverne cu o lună înainte de alegeri şi cu paturile de la ATI pline până la refuz; dar dacă o vor face, ne trebuie imediat un guvern care să le poată gestiona corect şi competent pe ambele. Noi suntem gata”, mai spune el.

Dacian Cioloş afirmă, într-o postare pe Facebook, că PSD a depus azi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, acuzând PNL că guvernează prost şi că-i fură primarii înainte de alegeri.

”Am propriile rezerve referitoare la gestionarea acestei crize si la pregătirea cum se cuvine a reconstrucţiei economice postpandemie. Dar PSD nu are nicio cădere sau legitimitate să vrea să schimbe acum guvernul, într-o situaţie complicată sanitar, de incertitudine economică şi socială, după ce timp de patru ani a avut majoritatea şi a schimbat câte-un guvern pe an, unul mai slab decât celălalt. PSD şi parlamentarii săi ar trebui să nu mai atingă nimic cu câteva luni înainte de alegeri. Acum e rândul cetăţenilor să hotărască, la vot, cine îi va conduce în următorii ani. Acest Parlament şi-a arătat limitele”, spune el.

Co-preşedintele USR face referire şi la lupta dintre cele două formaţiuni pentru primarii aflaţi în funcţie.

”Pe de altă parte, lupta între PNL şi PSD pentru primarii în funcţie e din ce în ce mai ridicolă. De parcă am avea cele mai frumoase şi funcţionale oraşe din Europa şi e păcat să pierdem nişte politicieni de aşa valoare ca cei care le-au administrat în ultimii 20 de ani. Ştiu, e zestrea electorală la mijloc, capacitatea lor de a ţine captive localităţile pe care le-au sechestrat şi muls ani în şir. Politicieni locali care au sărit fără jenă dintr-un partid în altul, după cum le-a fost mai bine în relaţia cu guvernul”, susţine el.

Cioloş spune că speră să mai existe ”un strop de echilibru şi înţelepciune în această clasă politică încă blocată în mizele trecutului”.

”Iar dacă această moţiune trece, mă aştept ca preşedintele Iohannis să rămână consecvent intereselor societăţii şi cetăţenilor şi să nu numească vreun guvern de „uniune naţională“ aşa cum i-ar tenta pe responsabilii cu manevre de prin culisele Parlamentului. Să fiu clar: nu ne trebuie răsturnări de guverne cu o lună înainte de alegeri şi cu paturile de la ATI pline până la refuz; dar dacă o vor face, ne trebuie imediat un guvern care să le poată gestiona corect şi competent pe ambele. Noi suntem gata”, subliniază Cioloş.Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a aniunţat, luni, depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept ”cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”.  Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni seara ca moţiunea de cenzură a PSD să fie citită într-un plen reunit care va avea loc pe 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.

Adrian Meitner

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Noi alegeri în două comune din judeţele Mureş şi Alba

Un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar are loc duminică pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba.

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.