Lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport – monument istoric a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” au fost finalizate.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, până la începerea anului școlar va fi obținută autorizația de funcționare ISU, astfel încât elevii să poată folosi noua sală de sport cu toate condițiile asigurate.

Obiectivul de investiții a inclus lucrări complexe de consolidare structurală, cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției prin folosirea de materiale compatibile sau similare cu cele existente, reabilitarea arhitecturală şi structurală, precum și dotarea sălii cu mobilier, tabele de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive.

Lucrările efectuate au constat în: restaurarea clădirii prin refacerea anvelopei cu înlocuirea integrală a învelitorii, reparația fațadelor, consolidarea șarpantei, refacere compartimentări interioare, amenajări exterioare și lucrări conexe necesare eliminării neajunsurilor și degradărilor apărute la nivelul anvelopei clădirii.

În total, costul lucrărilor și al dotărilor a fost de 3,4 milioane de lei cu TVA.

“Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță”, a declarat primarul Emil Boc.

(FOTO: Facebook / Emil Boc)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania