fbpx
0.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEFOTO | Sala de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca...

FOTO | Sala de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca a fost reabilitată

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport – monument istoric a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” au fost finalizate.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, până la începerea anului școlar va fi obținută autorizația de funcționare ISU, astfel încât elevii să poată folosi noua sală de sport cu toate condițiile asigurate.

Obiectivul de investiții a inclus lucrări complexe de consolidare structurală, cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției prin folosirea de materiale compatibile sau similare cu cele existente, reabilitarea arhitecturală şi structurală, precum și dotarea sălii cu mobilier, tabele de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive.

Lucrările efectuate au constat în: restaurarea clădirii prin refacerea anvelopei cu înlocuirea integrală a învelitorii, reparația fațadelor, consolidarea șarpantei, refacere compartimentări interioare, amenajări exterioare și lucrări conexe necesare eliminării neajunsurilor și degradărilor apărute la nivelul anvelopei clădirii.

În total, costul lucrărilor și al dotărilor a fost de 3,4 milioane de lei cu TVA.

“Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță”, a declarat primarul Emil Boc.

(FOTO: Facebook / Emil Boc)

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel