Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat marţi, la Târgu Mureş, că inspectori silvici din mai multe zone ale țării efectuează începând de astăzi controale simultane la Direcția Silvică Mureș și la cele zece ocoale silvice din subordinea acesteia.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ministrului, controalele au fost demarate ca urmare a numeroaselor sesizări primite de Ministerul Mediului referitoare la o serie de ilegalităţi care ar fi fost comise în pădurile din județul Mureș.

“Din păcate, avem suspiciuni rezonabile pe care le-am tot primit la minister, la Corpul de Control, la Romsilva, multe transmise de cetăţeni oneşti ai judeţului Mureş, referitor la ce se întâmplă în pădurile din judeţul Mureş în ultimii ani. Avem depuse la minister o serie de sesizări cu privire la presupuse ilegalităţi comise aici, în judeţul Mureş, şi tocmai de aceea am vrut astăzi să facem verificări. Începând de astăzi, avem în teren 28 de inspectori silvici, de la mai multe gărzi forestiere din ţară, care, sub conducerea directă a şefului Corpului de Control al Ministrului, vor face simultan verificări la cele 10 ocoale silvice din judeţul Mureş, iar a 11-a echipă va verifica activitatea Direcţiei Silvice Mureş”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Mediului a precizat că verificările din această perioadă vizează modul de administrare şi gestionare a fondului forestier naţional din gestiunea Direcţiei Silvice Mureş și modul în care se asigură paza şi protecţia pădurilor.

“Am văzut numeroase reportaje, anchete, poze transmise, dovezi clare trimise de cetăţeni sau de foşti angajaţi ai ocoalelor silvice care semnalau grave abateri pe tot cuprinsul judeţului Mureş. De asemenea, o problemă cu care ne confruntăm şi la Mureş şi în alte judeţe verificate este dacă au fost depăşite cantităţile permise pentru exploatarea prevăzută în amenajamentele silvice. Cert este că colegii mei de la Corpul de Control, inspectorii de la Garda Forestieră vor verifica şi modul de comercializare şi exploatare a masei lemnoase din pădurile administrate de Direcţia Silvică Mureş. Sunt convins că colegii de la Corpul de Control îşi vor face treaba foarte bine, dând dovadă de echidistanţă şi, evident, vreau să fie cât se poate de obiectivi în controlul pe care îl vor face. Sunt convins că nu va fi o treabă uşoară”, a susținut ministrul Mediului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania