fbpx
-1.3 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘMinistrul Mediului a anunțat controale la Direcția Silvică Mureș și la ocoalele...

Ministrul Mediului a anunțat controale la Direcția Silvică Mureș și la ocoalele silvice din județ

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat marţi, la Târgu Mureş, că inspectori silvici din mai multe zone ale țării efectuează începând de astăzi controale simultane la Direcția Silvică Mureș și la cele zece ocoale silvice din subordinea acesteia.

Potrivit ministrului, controalele au fost demarate ca urmare a numeroaselor sesizări primite de Ministerul Mediului referitoare la o serie de ilegalităţi care ar fi fost comise în pădurile din județul Mureș.

„Din păcate, avem suspiciuni rezonabile pe care le-am tot primit la minister, la Corpul de Control, la Romsilva, multe transmise de cetăţeni oneşti ai judeţului Mureş, referitor la ce se întâmplă în pădurile din judeţul Mureş în ultimii ani. Avem depuse la minister o serie de sesizări cu privire la presupuse ilegalităţi comise aici, în judeţul Mureş, şi tocmai de aceea am vrut astăzi să facem verificări. Începând de astăzi, avem în teren 28 de inspectori silvici, de la mai multe gărzi forestiere din ţară, care, sub conducerea directă a şefului Corpului de Control al Ministrului, vor face simultan verificări la cele 10 ocoale silvice din judeţul Mureş, iar a 11-a echipă va verifica activitatea Direcţiei Silvice Mureş”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Mediului a precizat că verificările din această perioadă vizează modul de administrare şi gestionare a fondului forestier naţional din gestiunea Direcţiei Silvice Mureş și modul în care se asigură paza şi protecţia pădurilor.

„Am văzut numeroase reportaje, anchete, poze transmise, dovezi clare trimise de cetăţeni sau de foşti angajaţi ai ocoalelor silvice care semnalau grave abateri pe tot cuprinsul judeţului Mureş. De asemenea, o problemă cu care ne confruntăm şi la Mureş şi în alte judeţe verificate este dacă au fost depăşite cantităţile permise pentru exploatarea prevăzută în amenajamentele silvice. Cert este că colegii mei de la Corpul de Control, inspectorii de la Garda Forestieră vor verifica şi modul de comercializare şi exploatare a masei lemnoase din pădurile administrate de Direcţia Silvică Mureş. Sunt convins că colegii de la Corpul de Control îşi vor face treaba foarte bine, dând dovadă de echidistanţă şi, evident, vreau să fie cât se poate de obiectivi în controlul pe care îl vor face. Sunt convins că nu va fi o treabă uşoară”, a susținut ministrul Mediului.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.