fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATE25 de infectați și peste 500 de oameni în carantină la domiciliu....

25 de infectați și peste 500 de oameni în carantină la domiciliu. Cum s-a extins focarul de COVID-19 de la o fabrică de confecții din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

O fabrică de confecţii din municipiul Sibiu este închisă din 8 august din cauza unui focar de coronavirus apărut atunci, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 25. Pentru 215 contacți de serviciu și 360 de persoane din familiile acestora autoritățile au dispus carantina la domiciliu.

Potrivit Prefecturii Sibiu, în urma raportului anchetei epidemiologice la fabrica de confecții focarul de infecție a evoluat cu 25 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, identificate în perioada 30.07.2020 – 09.08.2020.

Cazurile pozitive au fost internate la Spitalul Clini Județean de Urgență Sibiu – secția Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul General CF Sibiu.

“S-a dispus carantina la domiciliu pentru 215 contacți de serviciu și 360 persoane din familiile acestora. De asemenea activitatea societății s-a suspendat în perioada 08.08.2020 – 21.08.2020, urmând ca în 21.08.2020 Serviciul de Control în Sănătate Publică să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile de reluare a activității în data de 24.08.2020. În toată această perioadă de suspendare a activității li s-a recomandat tuturor angajaților să își monitorizeze starea de sănătate prin intermediul medicului de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgență 112 în vederea transportării la spital pentru evaluarea stării de sănătate și tratament specific. Dezinfecția întregii locații s-a efectuat în data de 10.08.2020 cu o firmă autorizată”, potrivit Prefecturii Sibiu.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel