Festivalul – Concurs “Gelu Stan”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Consiliului Județean Timiș, a intrat în linie dreaptă.

Juriul a ales interpreții care vor participa la concursul de marți, 25 august. Din cei aproape 60 de tineri soliști de muzică populară, cu vârste între 15-25 de ani, care s-au înscris la preselecție, au fost aleși 17 interpreți, care reprezintă toate zonele țării, din Maramureșul Istoric până în Basarabia, Banat și Oltenia.

Cei 17 soliști, aleși de juriu

1. Diana Topan – Maramureșul Istoric

2. Alin Fodorca – Valea Ilvei

3. Ioana Delia Magherușan – Someș

4. Vlad Văcaru – Banat

5. Bianca Diana Popa – Gorj

6. Andreea Dinu – Romanați, Olt

7. Ingrid Boengiu – Gorj

8. Larisa Bozbici – Năsăud

9. Dorin Adrian Rus – Valea Țibleșului

10. Bianca Botișan – Maramureșul Istoric

11. Geanina David – Romanați, Olt

12. Lorena Ene – Gorj

13. Claudiu Popa Siminic – Hunedoara

14. Roberta Buzurin – Romanați, Olt

15. Alexandra Acs – Banat

Concursul, Gala Laureaților și recitalurile soliștilor invitați vor avea loc marți, 25 august, de la ora 19.00, la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul din Timișoara. Juriul care îi va desemna pe cei mai buni interpreți vocali este compus din personalități ale folclorului românesc: Elise Stan, Veronica Demenescu, Andreea Voica, Liliana Laichici, Liviu Buțiu, Petrică Mâțu Stoian și Daniela Băcilă.

Premiile oferite de organizatori sunt consistente: pe lângă Marele Premiu și premiile I, II și III, în valoare de 4000, 3000, 2000, respectiv 1000 de lei, se vor mai acorda 3 premii speciale în valoare de 600 de lei fiecare, Premiul Tinereții, oferit de familia maestrului Gelu Stan, și Premiul Radio Timișoara.

Pe scena Grădinii de Vară a Filamornii Banatul vor susține recitaluri Petrică Mâțu Stoian, Mihaela Petrovici, Antonela Ferche Buțiu, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, precum și Silvia Timiș, câștigătoarea ediției anterioare a Festivalului. Concurenții și invitații Festivalului vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijată de Sebastian Roșca.

Organizatorii vor lua toate măsurile necesare atât pentru siguranța publicului, cât și pentru cea a concurenților și a artiștilor invitați la festival (distanțare fizică și purtarea măștii de protecție).

Spectacolul va putea fi urmărit online pe pagina de Facebook a Asociației ProDatina. 

Festivalul va fi prezentat de Felicia Stoian.

Evenimentul cultural este susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

(FOTO: Centrul de Cultură și Artă Timiș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania