Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a înregistrat un nou focar de COVID-19, acesta fiind localizat la o grădiniţă privată din Timişoara, numărul focarelor active din judeţ ajungând astfel la şapte.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 20 de anchete epidemiologice, altele 27 fiind în derulare.

“Avem şapte focare COVID active, care sunt în supraveghere epidemiologică. Un centru pentru minori din Timişoara (trei cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (21 de cazuri), trei unităţi economice din judeţ (cu opt, patru, respectiv 15 cazuri confirmate), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş (19 cazuri) şi o unitate privată de învăţământ preşcolar cu cinci cazuri (din care trei copii şi două îngrijitoare- n.r.)”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Prefectura Timiş a informat că, în ultimele 24 de ore, 66 de persoane au fost carantinate, iar 57 de persoane au intrat în izolare.

“În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 47 de persoane COVID pozitive, dintre care 32 sunt în Timişoara, la Lugoj (patru), câte două cazuri în Dumbrăviţa şi Giroc şi câte un caz în localităţile Giarmata Vii (Ghiroda), Ghiroda, Săcălaz, Curtea, Teremia Mare, Jebel şi Satchinez. În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a fost de 209, cu 19 cazuri pe secţia ATI”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniela Baranga.

De la începutul pandemiei, în judeţ au fost confirmate cu noul corinavirus 173 de cadre medicale. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania