Primul Muzeu Art Nouveau din România, amenajat în Casa Darvas – La Roche din Oradea, după reabilitarea și restaurarea acesteia, își deschide joi, la ora 12.00, porţile pentru vizitatori.

Muzeul găzduit de Casa Darvas – La Roche este o sub-secție a Muzeului Orașului Oradea. Locația aleasă pentru deschiderea acestui muzeu este una specială, Casa Darvas-La Roche a fost una dintre cele mai elegante şi mai moderne reşedinţe din Oradea, în anii 1900, construită în stilul Art Nouveau.

Publicul este invitat într-o călătorie inedită, în perioada de ascensiune a burgheziei mici și mijlocii. Expoziția muzeală dedicată interioarelor orădene „La Belle Époque” reconstituie mediul ambiental burghez de la Oradea. Obiectele prezente în cadrul expozițiilor au fost caracteristice locuințelor burgheze, la vile și palate, construite în stil Art Nouveau.

PROGRAM DE VIZITARE

Marți – duminică.

1 aprilie – 31 octombrie: 10:00 – 18:00 (ultima intrare la ora 17:00)

1 noiembrie – 31 martie: 09:00 – 17:00 (ultima intrare la ora 16:00)

Luni – închis.

Datorită spațiului limitat și pentru prevenirea răspândirii viruslui SRAS-COV-2, intrarea în Casa Darvas se face din oră în oră (la oră fixă), vizita dumneavoastră va dura 45 de minute. Vizita etajului se va realizează cu distanțare socială, fiind permis accesul a 15 persoane în aceelași timp.

TARIFE DE VIZITARE

Acces expoziții parter și etaj:

10 lei / persoană – adulți

5 lei / persoană – elevi, studenţi, pensionari

Gratuit:

– pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani;

– pentru persoanele cu dizabilități;

– cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului  – 1 Iunie;

– cu ocazia Zilei oraşului Oradea – 12 octombrie și de Noaptea Muzeelor;

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania