fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALLocuri de joacă pentru copiii cu dizabilități, la Arad

Locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități, la Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Patru locuri de joacă destinate copiilor cu dizabilități vor fi amenajate în municipiul Arad. Investiția se ridică la peste 100.000 de lei. 

În luna septembrie a anului trecut, Consiliul Local Municipal a aprobat protocolul de colaborare încheiat între Municipiul Arad și SC UTA SA în vederea achiziționării construcției – Creșă UTA, la preţul de 20.000 euro, fără TVA. Potrivit protocolului, „după încheierea contractului autentic de vânzare-cumpărare şi încasarea preţului aferent, SC UTA SA se obligă ca suma netă astfel obţinută cu titlu de preţ (20.000 de euro) să fie donată către o organizaţie neguvernamentală de tip ONG parteneră a Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Arad şi în acest sens se obligă să încheie în forma autentică o ofertă de donaţie a preţului net încasat de 20.000 de euro”.

“Am identificat soluția juridică, astfel încât banii pe care noi i-am dat pentru cumpărarea acestui imobil să fie ulterior donați unei organizații aleasă în mod absolut transparent. Vorbim despre Asociația Distroficilor Muscular din România – Filiala Arad. Dânșii au semnat contractul cu firma Dupex, una dintre cele mari companii de la noi din țară pe acest segment. Mai multe locații din Arad vor fi dotate cu echipamente destinate persoanelor cu dizabilități. Copiii sunt toți copii, au același suflet, cald, candid și frumos, iar noi încercăm prin acest proiect să-i aducem împreună și în mod direct să-i ajutăm să treacă peste greutăți pe cei cu care viața a fost puțin mai dură”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

Parcul Pădurice, Parcul Regina Maria, Parcul Europa și locul de joacă de pe strada Tunarilor din cartierul Alfa sunt locațiile alese de beneficiari unde urmează să fie montat câte un circuit format din patru echipamente: căsuță de lemn, leagăn, carusel și masă cu nisip.

“Aceste mijloace vor fi adaptate în așa fel încât și o persoană în cărucior să poată intra într-o căsuță, să se joace la măsuța cu nisip. Copiii cu dizabilități vor avea acum posibilitatea să se joace alături de ceilalți micuți. Este și motivul pentru care am ales să amplasăm aceste elemente în locurile de joacă existente. Se vor lega prietenii și așa cum am remarcat în Suedia și în Danemarca va dispărea sentimentul de milă față de o persoană care este în fotoliu rulant”, a explicat președintele ADMR – Filiala ARAD, Mihai Fighir.  

Elementele de joacă ar trebui să ajungă la Arad în maxim trei luni.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel