Spitalul Municipal din Orăștie a primit un computer tomograf de ultimă generație, care va contribui la calitatea actului medical și îi va scuti pe pacienți de drumuri în centrele medicale mari care au un astfel de tip de aparat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Echipamentul a fost livrat, se află la Spitalul din Orăștie și este în curs de autorizare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie pus în funcțiune.

“Este vorba despre COMPUTERUL TOMOGRAF 128 SLICE-URI, un echipament de cea mai nouă generație care definește calitatea, fiabilitatea și cea mai nouă dintre tehnici din perspectiva investigațiilor CT. Cu o valoare de peste 3,5 milioane lei și o contribuție de numai 2% din valoare, susținută din cheltuiala bugetului local, prin implementarea unuia de cele 8 proiecte de finanțare derulat de Spitalul Municipal Orăștie și Administrația Locală Orăștiană, SOMATOM DEFINITION EDGE de la SIEMENS reprezintă de departe cea mai importantă investiție a SPITALULUI MUNICIPAL ORĂȘTIE din ultimii 30 ani. Este un echipament de cea mai nouă generație, existent în foarte puține locuri din țară, în general în clinicile private din centrele universitare. Una din cele mai importante caracteristici ale noului CT este CTA coronariană pentru frecvențe cardiace mai mari. Ne dorim astfel, să contribuim cât mai mult la calitatea actului medical și la timpii de răspuns, la nivel regional, județean și în primul rând local. În principal oferim posibilitatea pacienților de a accesa asemenea servicii cât mai aproape de ei, eliminând astfel drumuri lungi și istovitoare pe raza a sute de kilometri, acolo unde pot găsi acest tip de Computer Tomograf”, a anunțat joi primarul Orăștiei, Ovidiu Bălan.

Potrivit edilului, pacientul poate beneficia de acest tip de investigație într-un timp mai scurt, fără costuri de transport în centrele universitare, se reduc timpii de programare în centrele universitare cu peste 70%, se reduc timpii de așteptare între consultul clinic și investigație, pacientul putând face consultul clinic cu rezultatele investigațiilor imagistice deja asigurate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania