Doi tineri bihoreni vor înfiinţa primul cimitir de animale din judeţ, acesta urmând să funcţioneze în comuna Lăzăreni, la 25 de km de Oradea.

Alex Mada şi prietena lui, Adina, au început demersurile în acest sens şi speră ca în toamna acestui an să organizeze inaugurarea cimitirului.

“Momentan suntem la faza de avizare. Aşteptăm avizele. Cam de un an ne tot pregătim şi am depus o grămadă de documente, inclusiv la ministere, la agenţii judeţene şi toate instituţiile implicate. Ideea noastră a pornit din discuţiile cu clienţii noştri. Noi avem un salon de coafură canină şi mulţi se plângeau că nu au unde să-şi înmormânteze animăluţele dragi şi că ar fi nevoie de un cimitir unde, cumva, să avem grijă de ele şi după ce nu vor mai exista fizic,” a declarat, vineri Alex Mada.

El a mărturisit că se gândeşte adeseori la soarta căţelului său, un bichon în vârstă de 10 ani, care a fost operat de patru ori şi de care, la un moment dat, va fi nevoit să se despartă pentru totdeauna.

“Ne gândim că, pe viitor, deşi nu am vrea să-l pierdem, ar fi necesar să avem un loc frumos în care să se odihnească,” a spus Alex.

Din câte ştie el, un asemenea cimitir cu siguranţă nu există în judeţul Bihor, dar nici nu a auzit să mai fie vreunul în zona de vest a ţării.

Alex şi Adina au decis să amenajeze în acest scop un teren de 3.200 metri pătraţi pe care îl deţine Alex în satul Calea Mare, din comuna Lăzăreni. Fiecare loc de veci va fi concesionat, pe o anumită perioadă, pentru o sumă modică, iar contractorul îl va putea amenaja după bunul plac.

“Cimitirul va arăta ca un parc, cu multă verdeaţă, copaci, flori, băncuţe. Nu vrem să fie ceva foarte sobru. Dimpotrivă. Pentru că animăluţele, pe parcursul vieţii lor, ne oferă foarte multă iubire, afecţiune şi veselie”, a mai precizat Alex. (AGERPRES)

(FOTO CREDIT: Gail Rubin / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania