Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz, rectorul Universității “1 Decembrie” din Alba Iulia, a anunțat vineri că se desparte de PSD, invocând, printre altele, faptul că partidul a devenit “slab și incoerent”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Breaz spune că un alt motiv pentru care părăsește Partidul Social Democrat îl reprezintă modul în care este condusă în prezent formațiunea politică și consideră că PSD are nevoie de noi direcții și de noi strategii.

“Prezentul (…) mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte.

Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate. Din păcate, PSD în formula actuală are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Culturii.

(FOTO: Facebook / Daniel Breaz)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania