fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORFOTO | Lucrările exterioare la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, finalizate după...

FOTO | Lucrările exterioare la Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, finalizate după doi ani de la incendiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Partea exterioară a Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost reabilitată, la doi ani după incendiul care a cuprins această clădire emblematică a orașului.

“Palatul Episcopal Greco-Catolic își recapătă strălucirea după doi ani de la cumplitul incendiu. Au fost restaurate fațadele și acoperișul, iar de câteva seri funcționează și iluminatul arhitectural”, a anunțat viceprimarul Florin Birta.

Publicul este invitat să vadă rezultatul lucrărilor de reabilitare în perioada 21 – 23 august, între orele 12:00 – 20:00. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunțat în iunie anul acesta că anul viitor va începe ultima etapă de reabilitare a clădirii, lucrările de refacere din interiorul palatului. Municipalitatea intenționează să acceseze fonduri europene pentru aceste lucrări, clădirea fiind monument istoric, iar lucrările ar putea fi finalizate în doi ani, clădirea urmând să devină un centru cultural.

(FOTO: Facebook / Florin Birta)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel