Partea exterioară a Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost reabilitată, la doi ani după incendiul care a cuprins această clădire emblematică a orașului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Palatul Episcopal Greco-Catolic își recapătă strălucirea după doi ani de la cumplitul incendiu. Au fost restaurate fațadele și acoperișul, iar de câteva seri funcționează și iluminatul arhitectural”, a anunțat viceprimarul Florin Birta.

Publicul este invitat să vadă rezultatul lucrărilor de reabilitare în perioada 21 – 23 august, între orele 12:00 – 20:00. Intrarea este liberă, cu respectarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunțat în iunie anul acesta că anul viitor va începe ultima etapă de reabilitare a clădirii, lucrările de refacere din interiorul palatului. Municipalitatea intenționează să acceseze fonduri europene pentru aceste lucrări, clădirea fiind monument istoric, iar lucrările ar putea fi finalizate în doi ani, clădirea urmând să devină un centru cultural.

(FOTO: Facebook / Florin Birta)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania