„ÎnSEMNE fotografice”, cel mai important şi reprezentativ salon de fotografie artistică din judeţul Hunedoara, a ajuns la 8-a ediție, iar organizatorii au dat startul înscrierilor.

Salonul este deschis fotografilor amatori şi profesioniști ce s-au născut, trăiesc sau locuiesc în județul Hunedoara (indiferent unde se află acum) și au pasiune pentru arta fotografică.

Salonul de artă fotografică hunedoreană este organizat de Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, având patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), iar curatori sunt Grigore Roibu și Andrei Rosetti, profesori la Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

De-a lungul anilor, „ÎnSEMNE fotografice” a prezentat publicului nume importante din arta fotografică din România, fotografi a căror activitate artistică este recunoscută la nivel naţional şi internaţional. Totodată, salonul a fost o bună oportunitate de a lansa noi valori şi de a sprijini tineri fotografi în realizarea fotografiilor artistice. Nu întâmplător, deschiderea salonului marchează începutul noului an şcolar.

Ediția din acest an nu are o temă anume, fotografii având libertatea să trimită lucrarea pe care o consideră cea mai reprezentativă din portofoliul lor. Toți cei care doresc să participe la această expoziție vor trimite o singură lucrare digitală sau digitalizată, color sau alb-negru. Fotografiile vor fi trimise pe: e-mail artavizuala21@gmail.com până în data de 15 septembrie anul acesta. Fotografiile vor avea dimensiunea de 45 X 30 cm (5315 x 3543 pixeli), 300 dpi şi vor fi salvate cu Prenume_Nume-titlul lucrării (Exemplu: Florin_Popescu-Apus). Participanții sunt rugați să nu semneze lucrările.

În funcţie de numărul de lucrări o parte dintre acestea vor fi printate. Toate lucrările trimise vor fi proiectate în timpul vernisajului. Participanţii vor primi un e-mail de confirmarea a participării. O lucrare poate fi eliminată dacă, în mod justificat, se consideră că nu este conformă cu regulile şi condiţiile expoziţiei. Autorii îşi asumă autenticitatea propriilor lucrări. Lucrarea printată rămâne în proprietatea Colegiului Național „Decebal” păstrând drepturile de autor ale participantului. Data şi ora vernisajului va fi anunţată după data de 20 septembrie. Nu se percepe taxă de participare.

(SURSA FOTO: Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania