Reprezentanții programului “Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, un proiect al CJ Maramureș de testare gratuită a populației pentru COVID-19, solicită celor care se înscriu pe platforma online să se prezinte la recoltarea de probe.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din aproximativ 3.000 de solicitanți care s-au înscris pentru testare, 839 de persoane nu s-au mai prezentat la recoltarea de probe.

“Stimați maramureșeni, la înscriere este imperios necesar să consultați și respectați toate criteriile și să urmați indicațiile primite prin mesajele trimise. Activitatea proiectului continuă prin efectuarea activităților de înscriere, eligibilizare, programare și recoltare plus testare, din păcate nu la parametrii propuși. Menționăm că la data de 18 august, din cei aproximativ 3.000 de solicitanți înscriși, un număr de 839 de persoane anunțate și programate pentru recoltare nu s-au prezentat la unitățile medicale, deși erau notificați asupra datei, orei și locului! Aceasta stare de fapt prejudiciază derularea programului anulând oportunitatea de testare a altor sute de persoane care doresc și sunt dispuse să respecte regulile proiectului. Vă rugăm să urmați cele comunicate în mesajele primite, să vă prezentați pentru recoltare/testare în condițiile stabilite și menționate în regulamentul proiectului”, au transmis autoritățile.

”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” este un proiect al Consiliului Județean Maramureș prin care 50.000 de locuitori ai județului vor putea fi testați până la sfârșitul acestui an, voluntar și gratuit, pentru depistarea noului coronavirus. Programul a devenit operațional în 15 iulie.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Baia Mare și prevede achiziționarea de teste automate pentru aparatele Real-Time PCR, astfel încât să se reducă atât timpii, cât și riscurile și costurile testării. De asemenea, programul urmărește sprijinirea mediului de afaceri prin testarea angajaților operatorilor economici din județ pentru ca activitatea economică să poată fi reluată.

Persoanele care doresc să beneficieze de un test COVID-19 gratuit trebuie să acceseze platforma online a proiectului, la adresa  https://testaminmaramures.ro/, urmând pașii stabiliți până la confirmarea înscrierii. Este important să fie completate corect informațiile solicitate și să fie bifate căsuțele care validează informațiile, precum și acceptul cu privire la regulamentul proiectului. Cei care au nevoie de informații suplimentare sau doresc să ajungă și mai ușor la platforma online pot face asta accesând pagina de Facebook a proiectului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” sau să viziteze site-ul Consiliului Județean Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania