fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPeste 800 de persoane care s-au înscris în programul “Testăm pentru sănătatea...

Peste 800 de persoane care s-au înscris în programul “Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” nu s-au prezentat la recoltare

Publicat în

spot_img
spot_img

Reprezentanții programului “Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, un proiect al CJ Maramureș de testare gratuită a populației pentru COVID-19, solicită celor care se înscriu pe platforma online să se prezinte la recoltarea de probe.

Din aproximativ 3.000 de solicitanți care s-au înscris pentru testare, 839 de persoane nu s-au mai prezentat la recoltarea de probe.

“Stimați maramureșeni, la înscriere este imperios necesar să consultați și respectați toate criteriile și să urmați indicațiile primite prin mesajele trimise. Activitatea proiectului continuă prin efectuarea activităților de înscriere, eligibilizare, programare și recoltare plus testare, din păcate nu la parametrii propuși. Menționăm că la data de 18 august, din cei aproximativ 3.000 de solicitanți înscriși, un număr de 839 de persoane anunțate și programate pentru recoltare nu s-au prezentat la unitățile medicale, deși erau notificați asupra datei, orei și locului! Aceasta stare de fapt prejudiciază derularea programului anulând oportunitatea de testare a altor sute de persoane care doresc și sunt dispuse să respecte regulile proiectului. Vă rugăm să urmați cele comunicate în mesajele primite, să vă prezentați pentru recoltare/testare în condițiile stabilite și menționate în regulamentul proiectului”, au transmis autoritățile.

”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” este un proiect al Consiliului Județean Maramureș prin care 50.000 de locuitori ai județului vor putea fi testați până la sfârșitul acestui an, voluntar și gratuit, pentru depistarea noului coronavirus. Programul a devenit operațional în 15 iulie.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Baia Mare și prevede achiziționarea de teste automate pentru aparatele Real-Time PCR, astfel încât să se reducă atât timpii, cât și riscurile și costurile testării. De asemenea, programul urmărește sprijinirea mediului de afaceri prin testarea angajaților operatorilor economici din județ pentru ca activitatea economică să poată fi reluată.

Persoanele care doresc să beneficieze de un test COVID-19 gratuit trebuie să acceseze platforma online a proiectului, la adresa  https://testaminmaramures.ro/, urmând pașii stabiliți până la confirmarea înscrierii. Este important să fie completate corect informațiile solicitate și să fie bifate căsuțele care validează informațiile, precum și acceptul cu privire la regulamentul proiectului. Cei care au nevoie de informații suplimentare sau doresc să ajungă și mai ușor la platforma online pot face asta accesând pagina de Facebook a proiectului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor” sau să viziteze site-ul Consiliului Județean Maramureș.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.