Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei va fi repornită din nou pentru public începând de sâmbătă, ora 9.00.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Telecabina va transporta doar patru persoane pe călătorie, pentru a fi respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19.

Interiorul ascensorului va fi igienizat și dezinfectat de mai multe ori pe zi.

În telecabină au fost trasate deja marcaje pentru ca turiștii să respecte distanțarea fizică necesară. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei cu Telecabina.

Tarifele pentru telecabină sunt neschimbate. Un bilet dus-întors pentru adulți costă 20 de lei. Pentru copii, elevi, studenţi, pensionari (în baza actelor doveditoare: carnet de elev sau student vizat pe anul în curs, cupon de pensie) – 10 lei dus/întors.

Veteranii de război, persoanele cu handicap cu însoțitor, copiii instituţionalizaţi și copiii cu vârsta sub 3 ani (în baza actelor doveditoare) pot utiliza gratuit telecabina.

Regulamentul de funcționare este afișat la intrare.

Telecabina de la Cetatea Devei a fost oprită până acum prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Deva, la momentul instituirii stării de urgență pe teritoriul României pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania