Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, Arthur Mattli, a avut vineri o întâlnire cu primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, la care s-a discutat aspecte legate de sprijinul pe care Elveția îl poate acorda pentru proiectele Sighișoarei, despre susținerea și dialogul dintre mediul privat și administrația publică locală, continuarea proiectului cultural al Festivalului ,,Academia Sighișoara“ și dezvoltarea altor proiecte care să atragă artiști de valoare internațională.

La întâlnire a participat și Hermann Povel, reprezentantul investitorului elvețian în Sighișoara, societatea Sefar.

,,Observ că în Sighișoara s-au purtat unele discuții între administrație și mediul de afaceri, este necesar acest dialog, poziția Primăriei fiind importantă, astfel putând aduce un plus valoare care să susțină dezvoltarea urbană a orașului. România și Elveția au dezvoltat un parteneriat pentru susținerea muzicienilor români și elvețieni. Sighișoara este o localitate predestinată pentru ca artiștii să se manifeste. Voi susține Festivalul “Academia Sighișoara”, și le voi transmite artiștilor elvețieni că există deschidere din partea Primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale. Sunt mai multe programe, pe mai mulți ani, cu valoare de câteva milioane prin care pot fi finanțate proiecte frumoase pentru Sighișoara”, a declarat Arthur Mattli.

Potrivit Primăriei Sighișoara, în cadrul întâlnirii dintre ambasadorul Elveției și primarul municipiului s-a vorbit și despre sistemul de învățământ dual, susținut de administrația locală și implementat cu succes în țări precum Elveția sau Germania.

Ambasadorul i-a dat asigurări primarului Sighișoarei că și sistemul de sănătate va fi sprijin în continuare de comunitatea elvețiană în special prin intermediul investitorilor elvețieni.

,,Mulțumim pentru vizita de astăzi Excelenței Sale, domnului ambasador Arthur Mattli și domnului director Hermann Povel. Dorim să dezvoltăm și în continuare proiecte cu acești parteneri de nădejde în domeniul cultural, educațional, al mediului de afaceri și al sănătății”, a fost mesajul primarului Sighișoarei, după întâlnirea cu ambasadorul Elveției.

(FOTO: Primăria Sighișoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania